Helikopterkjøp til Bardufoss er et klokt valg

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av leder i LO Luftfart, Sissel M. Skoghaug
JOBBET LENGE: – LO luftfart og vårt helikopterutvalg har lenge jobbet for dette, sier leder for LO Luftfart Sissel M. Skoghaug. Her fra da hun nylig besøkte ansatte, tillitsvalgte og ordførere i Bardufoss.

– Helikopterkjøp til Bardufoss er et klokt valg

Regjeringa vil nå kjøpe nye helikoptre til kystvakten, som skal stasjoneres i Bardufoss. Dette er meget bra for regionen. Og et klokt valg som vil sikre landet, sier leder i LO Luftfart, Sissel M. Skoghaug.

Luftfart

– Vi skulle gjerne hatt enda flere helikoptre, men vi er svært fornøyde med at regjeringen nå vise stor fart og gjør gode beslutninger for forsvaret.

Regjeringen har nå presentert forslag om å anskaffe seks nye helikoptre, til erstatning for NH-90 helikoptrene som er satt på bakken.

Les saken på regjeringens nettsider her

– For oss, Bardufoss flystasjon og for denne regionen er dette utvilsomt et bra og klokt valg! Ikke minst at man nå får godt utprøvde helikoptre som vil 6 Sea Hawk være til stede i nordområdene. 

– LO luftfart og vårt Helikopterutvalg har lenge jobbet for dette, sier 1. nestleder i LO og leder i LO Luftfart Sissel M. Skoghaug.

Lokalsamfunn og bosetting

Skoghaug besøkte nylig ansatte, tillitsvalgte og ordførere i regionen.

Hun er også opptatt av hva det gjør med lokalsamfunnet og bosetting når forsvarsfamilier og sivilt ansatte kan bli værende.

LO-forbundet Norges offisers- og spesialistforbund (NOF) er glad for at Regjeringen såpass raskt etter kanselleringen har kommet opp med et forslag på en ny erstatter.

Viktig for sikkerheten i nord

– En rask anskaffelse vil være viktig både for å opprettholde kompetansemiljøene i Forsvaret og på Bardufoss, samt bidra til tilstedeværelse, kontroll og redningsberedskap i våre havområder, sier leder i NOF Torbjørn Bongo.

– Samtidig mener vi dette er god start på anskaffelse av flere helikopter i forsvaret, både for kystvakt og fregatter, men også spesialstyrker og Hæren. På sikt bør antall anskaffelser av Sea Hawk også økes.

NOF forventer også at Regjeringen aktivt bidrar til å ta vare på og utvikle viktig kompetanse for å sikre en god drift av de nye helikoptrene.