Sara ble medlem av LO

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Sara Skogøy i butikken
Sara Skogøy er nyutdannet klesdesigner. Som medlem i en fagforening står hun aldri alene når hun behandles urettferdig.

Sara ble medlem

Sara Skogøy er nyutdannet klesdesigner og jobber hardt for å etablere seg i den norske motebransjen. Det er gøy, det er spennende, og det er frustrerende.

Jobbhåndboka

Som ung og fersk har Sara gjort flere oppdrag som ble altfor dårlig betalt. Hun har endt opp med å jobbe gratis og fått høre at erfaringen er viktigere enn betalingen. Hun har lånt ut klær hun selv har designet og sydd og fått dem ødelagt tilbake.

Slik fant Sara ut at motebransjen ikke har noen felles regler for hva du har krav på av lønn eller erstatning. Det er ingen krav til skriftlige avtaler og det er ingen der som hjelper deg når du blir behandlet urettferdig.

Derfor kontaktet Sara oss i LO.

Vi kjemper for at du skal få rettferdig lønn og riktige ordninger når du jobber. Vi har over 935 000 medlemmer, som alle har meldt seg inn i en fagforening for sin bransje.

Hva er en fagforening?

En fagforening består av flere som går sammen og forhandler om lønn og arbeidsforhold med arbeidsgiverne i fellesskap, slik at du aldri står alene. Flere fagforeninger slår seg ofte sammen til større fagforbund som dekker ulike områder av arbeidslivet. LO består av til sammen 25 fagforbund.

artikkel_lo-sara1.jpg

Da Sara innså at det ikke fantes noen fagforening for motebransjen, kontaktet hun LO direkte. Nå arbeider de sammen for å engasjere stylister, sminkører, modeller og klesdesignere, og har allerede laget en egen kontrakt som kan brukes når de tar på seg jobber.

LO er en organisasjon for arbeidere, studenter og elever – og det er enkelt å bli medlem! Når du er medlem i en fagforening, får du vite alt om dine plikter og rettigheter, og du har alltid noen som støtter deg på jobb.

Det er altfor vanlig at folk utnyttes i motebransjen. Det kan vi gjøre noe med når vi står sammen!

Meld deg inn i LO her.