Økt fokus på likestilling i hopp

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Vi gleder oss til å se mye til kvinnene i hoppbakken i årene fremover, også i skiflyvning, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik og tidligere LO-leder Gerd Kristiansen. Her med verdensmester Maren Lundby og landslagssjef Clas Brede Bråthen.

Økt fokus på likestilling i hopp

6 års samarbeid mellom Hopplandslaget og LO har bidratt til økt fokus på og mer likestilling i hoppsporten. - Neste mål er skiflyvning og likelønn! Sier Maren Lundby

Et likestilt arbeidsliv

Helga før kvinnedagen var det Raw Air og folkefest i Holmenkollen, tettpakket med hoppsportslige høydepunkter.

- En fantastisk sterk laginnsats av de flotte hopperne! Gratulerer Silje Opseth med sin første verdenscup seier lørdag!

Gratulerer også til Marius Lindvik og Robert Johansson som fikk hver sin medalje lørdag. Og søndag vant Daniel-André Tande sin første konkurranse etter skrekkfallet i Planica i fjor. Ord blir fattige! Og neste sesong heier vi også på Maren Lundby, som er i rute til come back!

Det sier tidligere LO-leder Gerd Kristiansen og LO-leder Peggy Hessen Følsvik under Raw Air i Holmenkollen.

Klare for zipline.

- Når Silje, Maren og de andre dyktige jentene endelig får lov til å delta på skiflyvning, så lover vi å ta zipline i skiflyvningsbakken Vikersund, lover både den nåværende og den tidligere LO-lederen, som i sin tid var med på å starte samarbeidet med hopplandslaget.

Gode ambassadører for likestilling

LO har hatt et nært og godt samarbeid med det norske hopplandslaget i de seks årene LO har vært hovedsponsor.

Mange av LO-forbundenes medlemmer og tillitsvalgte har fått oppleve hopprenn, enten det har vært i Granåsen, Lysgårdsbakken, Holmenkollen eller skiflyvningsarenaen i Vikersund. 

- Men aller viktigst har hopperne og deres støtteapparat fremstått som gode ambassadører og forbilder for likestilling, lagbygging og fellesskap noe som har gjort hele LO-familien stolt, sier Peggy og Gerd.

Etter inneværende sesong løper samarbeidet ut.

- Selv om sponsorperioden er over, kommer vi til å fortsette å heie på hopperne, og jobbe for likestilling i sporten, blant annet gjennom prosjektet Like muligheter, sier Hessen Følsvik.

«Like muligheter» kan du lese mer om her.

Det er blant annet fortsatt enorme og uakseptable forskjeller i premiepenger mellom kvinner og menn, som NRK har belyst.

– Det er uakseptabelt at kvinnene ikke blir verdsatt høyere, er Peggy og Gerd enige i.

Kontakt