Likestillingsprosjekt innenfor idrett prisbelønnet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: LO/Linda Reinholdtsen Maren Lundby er en av ambassadørene for Like Muligheter. En stolt Peggy Hessen Følsvik til høyre.

Likestillingsprosjekt innenfor idrett prisbelønnet

Like muligheter er kåret til «Årets samfunnsengasjement» 2022 av Sponsor- og eventforeningen. – Gratulerer, jeg er stolt av at LO-familien er med på likestillingsprosjektet, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Et likestilt arbeidsliv

Like muligheter vant altså «Årets samfunnsengasjement» på Sponsor- og eventprisen 2022 denne uka.

– Gratulerer så mye! Jeg er virkelig stolt av at vi i LO-familien er initiativtaker og sponsor på dette fantastiske prosjektet for likestilling i idretten, som løfter jenter og kvinner både i topp- og breddeidretten, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Med verdiprosjektet Like muligheter har utøvere, særforbund og samarbeidspartnere gått sammen for å sikre jenter like gode rammebetingelser som gutter i idretten.

Og denne uken ble altså prosjektet belønnet.

Her er juryens begrunnelse:

«Et fantastisk prosjekt som tar fatt på strukturelle utfordringer i samfunnet rundt kjønnsdiskriminering. Like muligheter har fått med seg solide partnere og forbund, for å realisere prosjektet som jobber for et viktig tema og som skaper verdi utover selve partnerskapet. Et målrettet prosjekt som viser at det er mulig å ha initiativ som aktiviserer på tvers av klubb og forbundsnivå, og topp- og breddeidretten, for å utjevne forskjellene i idretten. Ord skal bli til handling og dette klarer de å vise: endelig skal hoppjentene få prøve seg i verdens største hoppbakke!»

Like muligheter var også nominert i kategorien «Årets sosiosponsor»

– Nominasjonen i seg selv er en viktig anerkjennelse. Vi har heldigvis to år igjen av prosjektet Like muligheter, og mange flere likestillingsseire å se fram til, sier LO-lederen.