Kraftselskapene bør tilby billigere strøm til bedriftene

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-leder Peggy Hessen Følsvik
Foto: Erlend Angelo/LO BEKYMRET: LO-leder Peggy Hessen Følsvik er bekymret for at de høye energiprisene kan slå beina under mange levedyktige arbeidsplasser.

Kraftselskapene bør tilby billigere strøm til bedriftene

Prisene på fastprisavtaler til bedrifter bør ned, mener LO-leder Peggy Hessen Følsvik som frykter at høye energipriser kan sette arbeidsplasser i fare.

Energi

I dag redegjorde næringsminister Jan Christian Vestre om strømstøtte- og energitiltaksordningen, som 3200 bedrifter har nytt godt av.

Les om ordningen her. 

For høye priser

Etter nyttår erstattes strømstøtte-ordningen med fastprisavtaler, en ordning som kommer på plass etter innspill fra energiselskapene.

– Jeg er glad for at regjeringen har gjort lovendringer som legger til rette for bedre fastprisavtaler for bedrifter og husholdninger. Nå må energiselskapene svare på dette med å tilby avtaler til gunstigere priser, sier LO-lederen.

For så langt har kun et fåtall av kraftselskapene kommet med tilbud på fastprisavtaler, og selv om prisene har gått betydelig ned, så er prisene for høye.

Peggy Hessen Følsvik oppfordrer eierne av kraftselskapene til å bidra på dugnaden.

– Jeg er bekymret for at de høye energiprisene kan slå beina under mange levedyktige arbeidsplasser. Jeg frykter rett og slett for arbeidsplassene til mange av våre medlemmer, sier Hessen Følsvik som appellerer til at energiselskapene og deres eiere kjenner på sitt samfunnsansvar.

Gjensidig avhengighet

Hun vektlegger den gjensidige avhengigheten mellom produsenter og forbrukere av kraft.

– Vi er ikke tjent med et inntrykk av at næringen prioriterer å maksimere profitt på bekostning av bedrifter og arbeidsplasser. Det kan ikke være sånn at bedrifter som er solide og gode arbeidsplasser skal gå over ende som følge av de unormalt høye kraftprisene, avslutter LO-lederen.