Sommerpatruljens informasjonstjeneste åpen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Sandra Skillingsås/LO

Sommerpatruljens informasjonstjeneste åpen

Er du usikker på hva som skal stå i jobbkontrakten din? Lurer du på når du har krav på overtid? Nå er informasjonstjenesten til LOs sommerpatrulje åpnet. Vi er klare til å svare på dine store eller små spørsmål.

I 36 år har LOs sommerpatrulje hjulpet ungdommer i sommerjobb. LOs sommerpatulje informerer om hva du har rett på som arbeidstaker og om hvorfor det lønner seg å være medlem i et LO-forbund. I en sommerjobb kan du møte på små eller store problemer, du kan ha spørsmål om hva som er rett eller galt eller du kan trenge veiledning. LOs sommerpatrulje er her for deg! 

Informasjonstjeneste åpen

Har du spørsmål om sommerjobben? Ring 416 16 666. Du kan og kontakte oss på Facebook, Instagram eller på e-post: sommerpatruljen@lo.no.

LOs sommerpatrulje ut på veien også i sommer

I ukene 26, 27 og 28 reiser unge i LO rundt i landet og besøker ungdom i sommerjobb. 

- Det er en viktig jobb vi gjør, sier ungdomsrådgiver i LO og sommerpatruljesjef Bjarne Lagesen. 

- De siste årene har vi sett en økning i antall brudd på arbeidsmiljøloven, og det er ingen grunn til å tro at dette er bedre i år, etter over et år med pandemi. Vi bidrar til at ungdom ikke presses til å godta vilkår de ellers ville takket nei til, siden det er færre jobber å velge i og mer konkurranse. 

Vil du bli med på årets sommerpatrulje? 

Grunnet Covid-19 vil LOs sommerpatrulje gjennomføres med smitteverntiltak tilpasset situasjonen landet er i når patruljen skal gjennomføres. Patruljen kan derfor i ytterste konsekvens bli gjennomført som en ringepatrulje hvis smittetrykket tilsier at dette er nødvendig.

Arbeidskontrakter, vaktlister og overtidsbetalt

Sommerpatruljesjefen gleder seg til årets patrulje:

- I år kommer sommerpatruljen til å ha hovedfokus på at arbeidskontrakter er på plass. Og så kommer vi til å følge ekstra med på om folk får vaktlister og overtidsbetalt, siden dette var områdene med størst økning i brudd i fjor. Utover dette kommer vi til å sjekke at de som jobber i bransjene med lovpålagt minstelønn, får den lønna de har krav på i henhold til lovverket.