- Det er solidariteten vi står opp for på 1. mai

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Trygve Indrelid

- Det er solidariteten vi står opp for på 1. mai

- Gratulerer med 1. mai – arbeiderbevegelsens internasjonale kampdag. Dette er en dag der vi minnes de seirene vi har vunnet. Men enda mer er det dagen vi markerer alle kampene som ennå ikke er avsluttet. Det sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik, i sin tale på Youngstorget i dag.

Etter to år med pandemi og digitale 1. mai-feiringer, var det mange som møtte opp på arrangementene landet over. På Youngstorget sto folk tett i tett, og hørte blant annet LO-leder Hessen Følsvik, Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Westhrin og Palestinakomiteens leder Line Khateeb tale.

Et dystert bakteppe

Selv om gleden over å kunne møtes på torget og gå i tog sammen er stor, er det likevel et dystert bakteppe for 1. mai også i år, med krigen i Ukraina.

Les hele 1. mai-talen til LO-leder Peggy Hessen Følsvik her!

LO-leder Følsvik sa i sin tale at det er flere kamper som ennå ikke er avsluttet.

- Kampen for frihet. Kampen for demokrati. Kampen for solidaritet og faglige rettigheter. I Norge står disse verdiene sterkt. I andre land må de fortsatt kjempes fram. Over hele verden må de forsvares hver dag.

En regjering som tar ansvar

Hessen Følsvik roste dagens regjering og slo fast at dette er en regjering som «ikke sitter på hendene sine». LO-lederen mener det er viktig med en regjering som støtter næringslivet, som hjelper nye, grønne næringer fram og som sørger for trygg økonomisk styring.

- «En regjering som sørger for full sysselsetting og arbeid til alle».

For arbeidsplasser for framtida, må være arbeidsplasser ungdom kan se seg en framtid i:

- Det må være yrker ungdommen ønsker å bli en del av. Utdanninger foreldre ønsker å sende ungdommene sine til. Da kan vi ikke ha et arbeidsliv preget av sosial dumping, midlertidige stillinger, deltid, løsarbeid og ulovlig overtid.

- Arbeiderbevegelsen må ta kampen for et godt arbeidsliv – og her lytter arbeiderpartiregjeringen til fagbevegelsen, sa LO-lederen.

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

E-post: presse@lo.no