LO fordømmer

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO fordømmer angrepene mot sivile i den palestinske byen Jenin. Bildet er tatt tidligere i år. Foto: ITUC

LO fordømmer de israelske angrepene mot sivile i Palestina

LO og verdensorganisasjonen for fagforeninger ITUC fordømmer de israelske angrepene i den palestinske byen Jenin. Minst 10 personer skal være døde og over 100 er skadd. FNs generalsekretær Antonio Gueterres ber om at sivile beskyttes og at folkeretten respekteres.

Internasjonalt

Mandag 3.juli ble flyktningleieren i den palestinske byen Jenin angrepet av israelske styrker.

Flyktningleiren huser nærmere 18.000 mennesker og ligger på det okkuperte Vestbredden i område A der palestinere skal ha selvstyre. Men angrepet i Jenin føyer seg inn i rekken av stadige mer brutale israelske angrep mot palestinske områder.

Israelske myndigheter hevder angrepet skyldes at byen ble brukt som et trygt oppholdssted for terrorister.

LO og verdensorganisasjonen for fagforeninger ITUC fordømmer angrepene på det sterkeste.

Flere sivile blant de drepte

Israel har siden mandag gjennomført 20 angrep med fly og droner. 10 personer er så langt bekreftet omkommet og over 100 skal være såret. For 20 av de sårede er tilstanden kritisk. Ifølge FN-oganisasjonen OCHA skal 3 barn være døde etter angrepene.

3000 palestinere har flyktet byen som følge av kamphandlingene, og vann - og elekristetsforsyning er nede. 

Ber Israel stanse angrepene

Både FNs generalsekretær Antonoi Gueterres og Luc Triangle, fungerende generalsekretær i verdens paraplyorganisasjon for fagforeninger, ITUC ber israel stanse angrepene umiddelbart.

– Vi ber om en umiddelbar våpenhvile og en deeskalering av drap og vold. Denne syklusen av vold vil trolig bare ta slutt når Israels ulovlige okkupasjon av palestinsk land tar slutt, sier fungerende generalsekretær Luc Triangle i International Trade Union Confederation (ITUC).

Gueterres ber Israel respektere folkeretten.

I en uttalelse som omhandlet den økende aggresjonen på Vestbredden tidligere i juni gjorde han det tydelig aT FN fordømmer alle former for vold mot sivile.

- Israel, som den okkuperende makten, må sikre at sivile er beskyttet mot all vold og at de som utfører volden holdes ansvarlige, sier Gueterres.

I en fersk uttalelse uttrykker ITUC solidaritet med palestinske arbeidere og ber om at situasjonen til palestinske arbeidere blir tatt hånd om umiddelbart.

ITUC representerer 190 millioner medlemmer og har 336 medlesmorganisasjoner i 167 land.

Kontakt

Kontakt

Kontakt