Fra utenforskap til faste, hele stillinger

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av en mann som polerer en bil.
UT I ARBEIDSLIVET: Møller Medvind har et mål om å få flere unge ut i arbeidslivet.

Fra utenforskap til faste, hele stillinger

Nær 100 000 unge står utenfor jobb og utdanning. Det ønsker Møller Medvind å gjøre noe med.

Arbeid til alle

– Et av de store samfunnsproblemene vi har, er den altfor høye graden av utenforskap som mange kjenner på kroppen, sier Trude Tinnlund i LOs ledelse.

Det er mange grunner til utenforskap, men felles for mange er at de ønsker å bidra. At de ønsker en vei inn i arbeidslivet, sier Tinnlund.  

Dette ønsket om deltakelse i arbeidslivet, har Møller Medvind satt seg som mål å oppfylle for flere, gjennom «Møller Medvind-metoden».

Ungdom inn i faste, hele stillinger

I nært samarbeid med NAV, tilbys unge som av ulike grunner ikke kommer seg inn i arbeidsmarkedet, full og fast stilling hos Møller. Her er ikke fullført utdanning og en CV uten hull, et krav.

Les om Justine som fikk sjansen hos Møller Medvind i Frifagbevegelse.

Flere ender med å fullføre utdanning eller få fast jobb andre steder, og Møller Medvind kan dermed ansette nye unge som er i NAV-systemet. Tinnlund kaller Møller Medvind en viktig og effektiv døråpner til arbeidslivet. 

– Det er spennende å få følge med på hvordan dette prosjektet utvikler seg, sammen med NHO.

Gjøre mer av det som virker

25. januar i år åpnet statsminister Jonas Gahr Støre Medvind Arena. Møller Medvind har siden 2018 holdt til på Alfaset i Oslo. Og nå skal enda større lokaler og flere selskaper under samme tak, for å skape en arena for enda mer inkludering av unge i arbeidslivet.

– Alt for mange av de som står utenfor, er unge under 30 år. Det er viktig at disse får en plass i arbeidslivet. Det betyr at vi må gjøre mer av det som virker, som for eksempel Møller Medvind, slo Tinnlund fast under åpningen. 

Og som seg hør og bør: Under denne åpningen ble ikke en eneste snor klippet. I stedet ble 19 år gamle Daniel Presterud Røvik invitert opp på scenen av statsministeren og der fikk han overrakt en arbeidskontrakt og fast jobb hos Møller Medvind.