Landsorganisasjonen i Norge

Kultur
- For meg er det tydelig at FrP og Høyre ikke satser på kunst og kultur, sier Marianne Hurum, talsperson i Kulturkampen

Stem for et rikere kulturliv

I dag lanseres kampanjen Kulturkampen i forkant av stortingsvalget 2017. Kulturkampens formål er å fremme kultur som en viktig valgkampsak frem mot valget. Kulturkampen vil sette kunst- og kulturpolitikken på dagsorden, og synliggjøre bredden og mangfoldet i det norske kulturlivet.

- For meg er det tydelig at FrP og Høyre ikke satser på kunst og kultur. Deres feilslåtte prioriteringer og mangel på både innsikt og interesse gir også publikum et mindre mangfoldig kulturtilbud. Skal man endre dette, tror jeg vi må få et regjeringsskifte, uttaler Marianne Hurum, talsperson i Kulturkampen.

Hurum er billedkunstner og tidligere styreleder i Unge Kunstneres Samfund, og engasjerer seg nå i valgkampen.
Slagordet er «Stem for et rikere kulturliv».

- For kulturens vilkår er det viktig hvem som styrer landet videre, derfor kaster jeg og flere andre fra kulturlivet oss nå inn i valgkampen, sier Hurum.

Siden Høyre- og Frp-regjeringen tok over makten i 2013, har bevilgningene stått stille, og bevilgningene til kulturelle formål på statsbudsjettet ligger i dag på om lag 0,84 %. Hadde 1-prosentmålet vært opprettholdt, ville omtrent 1,3 milliarder mer gått til kultur enn det som er tilfelle i dag.

- Jeg mener partiene på venstresiden har en mer ambisiøs, fremoverlent og seriøs kulturpolitikk. De vil ha en satsning på kultur, kunstnere og kulturarbeidere, og det trenger vi nå, avslutter Hurum.

Kulturkampen består av et styre med Marianne Hurum, Monica Boracco, Knut Alfsen, Renée Rasmussen og Mikkel Bugge. Kampanjen blir finansiert av fagbevegelsen.

Les mer på kulturkampen.no

Vil du høre mer? Det inviteres til pressebrief på Tøyen Biblioteket kl. 11 den 22.august.

Flere aktuelle saker

Se alle artikler