Landsorganisasjonen i Norge

Likestilling
Det var en stolt Gerd Kristiansen, daværende nestleder i LO, som delte ut Likestillingsprisen til ”Jenter i Bil og elektro” under LO-kongressen i 2013. Nå kan du foreslå hvem som skal få Likestillingsprisen 2017.

LOs likestillingspris – ber om forslag på kandidater

LOs egen likestillingspris deles ut hvert fjerde år, i forbindelse med LO-kongressen.

Prisen gis til en person, organisasjon, institusjon eller bedrift som har gjort en særskilt innsats for å fremme likestilling mellom kvinner og menn i norsk arbeids- og samfunnsliv. Prisen er en miniatyr av statuen laget av billedhuggeren Nils Aas: ”Arbeiderkvinnen” og kr. 50.000,-.

Prisens jury vil med dette invitere alle deler av LOs organisasjon til å komme med forslag på kandidater og en begrunnelse for hvorfor akkurat denne kandidaten bør få prisen i år.

Frist for innspill er 15. mars.  

Eventuelle  spørsmål kan rettes til Synnøve Konglevoll (synnove.konglevoll@lo.no). Forslag på kandidater med begrunnelse sendes til samme e-post!

LOs likestilingspris
LOs Likestillingspris er blitt utdelt hvert fjerde år siden 1997. Den første prisen ble gitt til Gro Harlem Brundtland. Senere gikk den til Anne-Cath Vestly, Rosemarie Køhn og Krisesentersekretariatet ved Tove Smådal på LO-kongressen i 2009.

 

Flere aktuelle saker

Se alle artikler