Landsorganisasjonen i Norge

Internasjonal solidaritet
Mangeårig styreleder i Norsk Folkehjelp Finn-Erik Thoresen overrakte klubba til sin etterfølger Gerd Kristiansen denne uka. Foto: Norsk Folkehjelp.

Ny styreleder i Norsk Folkehjelp

På mandag overrakte mangeårig styreleder i Norsk Folkehjelp Finn-Erik Thoresen klubba til sin etterfølger og tidligere LO-leder Gerd Kristiansen.

- Du har gjennom ditt oppriktige og tydelige engasjement satt varige spor. Det er veldig mange som er svært takknemlig for det. Tusen takk Finn-Erik for det du har gjort for Norsk Folkehjelp, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

- Du har gjort en formidabel og imponerende jobb. Det er lett å skrive om solidaritetsarbeid bak et skrivebord. Du har aldri vært der. Du har alltid hatt en praktisk tilnærming.

- Du har på en verdig måte frontet og løftet frem det stolte internasjonale solidaritetsarbeidet som alltid har vært sterkt rotfestet i norsk og internasjonal fagbevegelse, sa Hans-Christian Gabrielsen da han takket av Finn- Erik Thoresen.

Den nye styrelederen Gerd Kristiansen kommer fra vervet som LO-leder. Hun ble født i Harstad, men har bodd hele sitt voksne liv i Tromsø. Kristiansen kjenner Norsk Folkehjelp både gjennom den viktige rollen de spiller i byen og gjennom sitt arbeid i fagbevegelsen gjennom mange år.

Flere aktuelle saker

Se alle artikler