Landsorganisasjonen i Norge

Internasjonalt
Japhet Moyo (midten) utenfor Chikurubi Prison under løslatelsen Foto: ZCTU

Fagforeningsledere i Zimbabwe er løslatt

Peter Mutasa (Leder) and Japhet Moyo (generalsekretær) i landsorganisasjonen i Zimbabwe, ZCTU, ble mandag denne uken midlertidig løslatt etter 2 uker i fengsel for å ha ytret seg negativt mot regjeringens politikk.

Publisert 05.02.19 Av: Olav Andresen

Kausjonen i seg selv er langt fra noe frihet. Kausjonen kostet 17 000 NOK per person, som tilsvarer 5 1/2 månedslønn. De må begge oppholde seg i sitt eget hjem og registrere seg daglig på det nærmeste politikontor. Dette fører til at de er nektet deltakelse i internasjonale møter.

Presidenten Emmerson Mnangagwas manglende evne til å styre landet har ført til store demonstrasjoner i landet og myndighetene har gitt fagbevegelsen, kirken og studentene ansvaret for opptøyene.

Ledelsen i ZCTU ble fengslet av myndighetene etter flere streiker og demonstrasjoner  de siste ukene. ZCTU er anklaget for å ha spredt informasjon om demonstrasjonene på internett.

Fagbevegelsen har i flere uttalelser meddelt at landet går i feil retning og at situasjonen for folk flest har blitt verre etter at Mugabe gikk av for ett år siden. 

Les mer om konflikten i landet og bakgrunnen for fengslingen her.

Flere aktuelle saker

Se alle artikler