Takk for innsatsen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Erlend Angelo/LO

Takk for innsatsen

De rødgrønne partiene ble valgets vinnere, mye takket være innsatsen til fagbevegelsen.

I mai vedtok LOs representantskap at LO skulle jobbe for et nytt flertall. LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener det valgresultatet vi nå har fått er en lagseier.

- Det er mye takket være en betydelig innsats fra fagbevegelsen. Jeg har møtt LO-medlemmer og tillitsvalgte over hele landet som har stått på for et nytt flertall. Det har vi fått, mye takket være våre medlemmers innsats, sier hun.

- Nå får vi en statsminister og en regjering og som vil lytte til arbeidsfolk, utjevne forskjeller og bygge ut velferden. En regjering som vil jobbe med oss for å skape trygge, gode, framtidsrettede jobber for arbeidsfolk i Norge, sier LO-lederen.

Hun trekker frem klima og kampen mot sosial dumping og økende forskjeller som viktige saker for LO de neste fire årene.

- Vi skal fortsette å bygge et arbeidsliv uten sosial dumping og ulovligheter, og der alle som ønsker seg en hel stilling skal få det. Et arbeidsliv som bidrar til å utjevne forskjeller med trygge og gode jobber. Der har vi med oss mange gode, faglige kandidater i flere partier som kan løfte de sakene i Stortinget, sier hun.

- Og så skal vi fortsette omstillingen i norsk næringsliv i en enda mer klimavennlig retning, men en klimapolitikk som øker forskjellene og svekker sysselsettingen vil aldri kunne være bærekraftig, sier LO-lederen.

- Vårt mål er at alle som er i arbeid skal ha en jobb som gir trygghet for at de kan sette mat på bordet, og at de som av en eller annen grunn ikke kan arbeide har den samme tryggheten. Nå får vi en regjering som vil være med på å sikre dette, avslutter hun.

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

Epost: presse@lo.no