Representantskapsmøte LO 9. juni 2020

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen taler i forbindelse med LOs representantskapsmøte. Foto.
Foto: Jan Erik Østlie/LO Media

Vanlige arbeidsfolk betaler den høyeste prisen

Tusenvis av permitterte kan bli permanent ledige i løpet av sommeren. - Permitteringsordningen må utvides til 52 uker, sa LO-lederen under LOs representantskap i dag.

Tusenvis av permitterte nordmenn venter på penger fra NAV. Mange risikerer også at feriepengene ikke kommer på konto.

- Vanlige arbeidsfolk betaler nå den tøffeste prisen, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen da han innledet om de politiske konsekvensene av korona-krisen under LOs representantskapmøte i dag.

For første gang arrangeres LOs representantskap digitalt.

- For LO er det viktig å sikre tryggheten og inntekten til folk, sa LO-lederen i talen sin.

Han pekte på at det krever fortsatt kraftfulle tiltak og en mer aktiv industri- og næringspolitikk fremover, og innretningen på politikken må bli mer sosial rettferdig.

- Ja, vi er fornøyde med at regjeringen lyttet til LO da den utformet modellen for lønnstilskudd, for å redusere risikoen til bedrifter som tar ansatte tilbake fra permittering.

Det kan bety at flere permitterte kan komme tilbake til jobb raskere – med full lønn.

- Men regjeringen har dessverre ikke lyttet godt nok, når det gjelder permitteringsordningen.  Vi har sagt at permitteringsordningen må utvides til 52 uker, sa han.

- Regjeringen sier de vil se det an. Det er farlig defensivt. Rapportene vi får fra mange av våre tillitsvalgte og fra arbeidsgiverne forteller oss at det kan fort bli mye mye verre.

Han frykter at om ikke regjeringen utvider permitteringsreglene til 52 uker er risikoen stor for at vi opplever masseoppsigelser i løpet av året.  

Les hele talen her.

Kontakt