LO bevilger 400 000 til årets tv-aksjon

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

LO bevilger 400 000 til årets tv-aksjon

LO bidrar også i år inn i høstens store dugnad – NRKs TV-aksjon. I år går pengene til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. LO-sekretariatet har bevilget 400 000 kroner til aksjonen.

Det fleste i Norge har god kjennskap til NRKs TV-aksjon. Hver høst siden 1974 har ulike aktører fått muligheten til å samle inn penger til gode formål verden over. Folk har samlet seg foran tv-skjermen, mens de har ventet på at noen med innsamlingsbøsse skal ringe på døra. Eller de har meldt seg som bøssebærere, så alle har fått mulighet til å gi et bidrag.

LOs tillitsvalgte og medlemmer deltar i dugnaden

- LO har deltatt i denne dugnaden i mange år, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

I tillegg til å bevilge penger fra LO og forbundene, engasjerer TV-aksjonen tillitsvalgte og medlemmer i hele landet.

- Våre folk deltar i fylkeskomiteer og kommunekomiteer, rekrutterer bøssebærere og stiller selv som bøssebærere på aksjonsdagen. Den innsatsen som legges ned, er vi stolte av.

Årets aksjon – Barn, ikke brud

Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber på grasrota for barns rettigheter. Plan driver langsiktig utviklingsarbeid i mer enn 50 land og har i over 80 år jobbet for at alle barn skal ha like rettigheter. Organisasjonen jobber med de mest marginaliserte barna i verden, og der barn ikke har det bra, har jenter det verst.

- Formålet med årets TV-aksjon har LOs helhjertede støtte. Etter 10 år med svak framgang mot barneekteskap, rapporteres det nå om at stadig flere unge jenter rammes av virkningene av pandemien. Målrettet innsats vil ha betydning for manges liv, sier Hessen Følsvik.

TV-aksjonen 2021 går til Plans arbeid mot barneekteskap. Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Barneekteskap handler oftest om fattigdom, tradisjoner og manglende kunnskap. Men konsekvensene av barneekteskap er store - ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i.

Med årets TV-aksjon skal Plan nå ut til tre millioner mennesker. TV-aksjonsmidlene er øremerket prosjekter der jenter er svært utsatt for å bli giftet bort. I Malawi, Mali, Bangladesh, Nepal og Niger.

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

Epost: presse@lo.no

Kontakt