LO ber Norges Skiforbund om å rydde opp i de store kjønnsforskjellene mellom skihopperne

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Maren Lundby, skihopper, løfter hendene i været etter seier i Raw Air

LO ber Norges Skiforbund om å rydde opp i de store kjønnsforskjellene

De kvinnelige skihopperne får mindre enn 40 prosent av det herrene får, når pengepremier skal deles ut til utøverne. LO ber Norges Skiforbund om å rydde opp i de store kjønnsforskjellene.

- Vi er stolte av å være samarbeidspartner med Norges Skiforbund, og vi er stolte av å være med på å sponse våre fantastiske hopputøvere.
Men Skiforbundet kan ikke være bekjent med å inneha «Norges-rekorden» i forskjeller mellom kjønn, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Vinnerne av de individuelle verdenscuprennene blir premiert med pengepremier. Men det er store forskjeller mellom hvor mye våre kvinnelige skihoppere får sammenlignet med herrene. Maren Lundby får betalt bare 38 prosent av det gutta mottar ved seier.

Norges beste skihopper

- Maren Lundbys er Norges desidert beste skihopper, men blir ikke like mye verdsatt som gutta. Sånn kan vi ikke ha det i 2019, sier Gabrielsen. 

LO og Norges Skiforbund har inngått en samarbeidsavtale som er verdt flere titalls millioner kroner for Skiforbundet. Pengene går til å utvikle barn og unge, i tillegg til å bidra til at norske toppidrettsutøvere skal kunne hevde seg bedre i internasjonal hoppsport.

Likestilling viktig

- Det er en flott avtale for hoppsporten og for LO. Men da vi inngikk avtalen ble betydningen av likestilling og lik pengepremier understreket ettertrykkelig.
Likestilling og lik pengepremie er viktig for oss i LO, og er en av grunnene til at vi engasjerer oss i norsk hoppsport, sier Gabrielsen med klar beskjed til Norge Skiforbund om å ta klare grep som retter opp dette.

Norske skihoppere er LO-medlemmer gjennom NISO. Skihopper Maren Lundby er også tillitsvalgt og har engasjert seg sterkt i kampen for mer likestilling innen hoppsporten

- At vi har LO i ryggen gjør det mye enklere å kjempe frem disse sakene, og jobbe for at vi skal ha like premiepenger som gutta, sier Maren Lundby, til TV 2.

Les hva TV2 skriver om saken her!

Kontakt