Kraftig medlemsvekst under koronakrisen 970 000 LO-organiserte

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO/NTB scanpix

Kraftig medlemsvekst under koronakrisen: 970 000 LO-organiserte

Nye medlemmer har strømmet til L0 under koronapandemien. LOs forbund kan vise til en netto medlemsvekst på nesten 20 000 medlemmer i 2020.

- Det vi ser nå er at folk søker trygghet i urolige tider.
Vi må tilbake til finanskrisen og til tiden da Einar Gerhardsen styrte landet for å se tilsvarende vekst, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen gleder seg over at så mange ønsker å bl en del av LO-familien.

Totalt har LOs 25 forbund nå til sammen 970 054 medlemmer. LO-lederen peker på flere forklaringer, men trekker spesielt frem at mange har sett den jobben LO og forbundene har gjort under koronapandemien.

- Vi har under hele koronakrisen vært opptatt av å sikre tryggheten og inntekten til folk, sier Gabrielsen.

Bli LO-medlem du også!

Han viser blant annet til utvidelse av permitteringsreglene, høyere dagpengesatser for de permitterte og arbeidsledige, samt lønnstilskudd til bedriftene som tar de ansatte raskere tilbake i jobb. Tiltak som aldri hadde kommet på plass uten at LO hadde presset kraftig på.

- Dette er tiltak som har vært med på å sikre tryggheten til de som har mistet jobben og de som frykter for å miste jobben, mener Gabrielsen.

Flere unge

Koronakrisen viser også at de unge i arbeidslivet, nå mer enn før, velger å melde seg inn i en fagforening. LO har det siste året fått over 6500 nye unge medlemmer under 30 år. I tillegg har over 2300 studenter meldt seg inn i 2020.

- Vi ser nå at langt flere unge nå ønsker å organisere seg. Det er svært gledelig, men også viktig med tanke på fremtiden.

Medlemsveksten på nesten 20 000 nye LO-medlemmer kommer i en tid der antallet sysselsatte arbeidstakere ble redusert med 26 000, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

- Det forteller noe om hvor sterk strømningen nå er mot å søke trygghet i en fagforening, sier LO-lederen.

Bli medlem

Kontakt