I dag inviterer LO gatefolket i Oslo inn i varmen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

LO inviterte gatefolket til Folkets Hus

Påsken er en ekstra tøff tid for mange rusavhengige og hjemløse. Derfor har LO i flere år organisert gratisarrangementet for denne gruppen. Tirsdag 16. april inviterte LO gatefolket i Oslo inn i varmen til gratis middag og konsert.

Mens det store flertallet tar turen til fjellet eller til utlandet, eller rett og slett koser seg hjemme i påsken, er det også noen som ikke får den samme opplevelsen av høytiden. Det er flere røde dager med stengte tilbud enn i jula, og færre arrangementer. 

- Utsatte grupper, som hjemløse og rusmisbrukere, får ikke fred og ro i påsken slik mange andre får. De har ikke ferie fra en tøff hverdag. Vi ønsker å gi en dem litt oppmuntring og påskefølelse denne kvelden, forteller arrangementsansvarlig Onur Safak Johansen.

Ikke alle reiser på hytta i påsken. Slik var LOs alternative påskefest i Folkets hus (Fri Fagbevegelse)

LO-nestleder Roger Haga Heimli og LO-sekretær Kristin Sæther ønsker gjestene velkommen på vegne av LOs ledelse.  Etter det var det middag og konsert med Johanne Vie & Linda Løvland i Three bastards BluesBand.

Det er flere røde dager med stengte tilbud enn i jula, og færre arrangementer.

- Noen kommer for å få mat, noen kommer for å høre god musikk, men det kommer også mange som ønsker noen å snakke med. Vi har mange frivillige fra LO, forbundene, Norsk Folkehjelp og Oasen Kvinner som vil bruke tid på å prate med folk.

Varmen går begge veier

- Mange av de som kommer hit, er mennesker som har en utfordring. Men de har også en viktig erfaring som vi som vi skal lytte til og lære av. LO ønsker gatefolket velkommen inn i varmen, sier Safak Johansen som har jobbet med påskearrangementet i flere år.

Kontakt