Gjennomslag for feriepenger til de arbeidsledige

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Hans-Christian på talerstolen
– Det er gode nyheter, og noe LO har kjempet for å få på plass helt siden Frp og Høyre fjernet feriepenger på dagpenger i 2015, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen

Gjennomslag for feriepenger til de arbeidsledige

Regjeringen og FrP snur om feriepenger for ledige. – Det er en innrømmelse om at politikken regjeringen fører er usosial og feil, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.  

De som har vært arbeidsledige under koronapandemien skal få feriepengetillegg på dagpengene, det har FrP og regjeringspartiene nå blitt enige om. 

– Det er gode nyheter, og noe LO har kjempet for å få på plass helt siden Frp og Høyre fjernet feriepenger på dagpenger i 2015. Det var en usosial og dypt urettferdig politikk den gangen og har rammet titusenvis av ledige siden da, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

- Jeg vil minne om at FrP og regjeringspartiene har stemt ned flere forslag om å innføre feriepenger på dagpenger. De vingler frem og tilbake på en måte som gir uforutsigbarhet for de som har vært så uheldige å miste jobben eller bli permittert det siste året, legger han til. 

Han viser til at Bondevik-regjeringen fjernet feriepenger på dagpenger i 2004. Den rødgrønne regjeringen gjeninnførte det da de kom til makten, men det ble tatt bort igjen av Høyre og FrP i 2014. 

– Dette er en svært, svært viktig endring for de som har tatt og tar den hardeste trøkken under koronakrisen. Men det er ingen grunn til at dette skal være en midlertidig ordning. Akkurat som det ikke finnes noen grunn til å tro at det vil være lettere å være ledig eller permittert i årene som kommer. Derfor må dette bli en permanent ordning, sier LO-lederen.

Kontakt