Delvis løsning for grensependlere: - Nå må de som har stått uten inntekt, få kompensasjon

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Ulf Lervik

Delvis løsning for grensependlere: - Nå må de som har stått uten inntekt, få kompensasjon

Regjeringen åpner nå grensene for arbeidstakere som daglig pendler til Norge fra Sverige og Finland. Siden 29. januar har flere tusen grensependlere levd i en helt uverdig situasjon uten inntekt.

- Det er bra at regjeringen nå omsider kommer på banen. Vi har siden mars i fjor visst at dette kunne skje. Da er det ganske så utrolig at regjeringen ikke har hatt noen plan for dette, men har valgt å lempe regningen over på arbeidsfolk, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Det er en måned siden regjeringen stengte grensene.

- I en måned har flere tusen stått i en uverdig situasjon helt uten inntekt. Dette har vært en stor belastning for mange av våre medlemmer som jobber og betaler skatt i Norge, sier Gabrielsen.

Regjeringens avgjørelse nå etter en måned med stengte grenser, løser situasjonen fremover for dem som daglig pendler til Norge på jobb. 

Kun en delvis løsning

- Men dette er bare en delvis løsning, i følge LO-lederen.  

- Nå må de grensependlerne som har stått helt uten inntekt fordi de ikke har fått lov til å reise på jobb bli kompensert. Det må være statsminister Erna Solbergs klare beskjed i møtet hun skal ha med Sveriges statsminister Stefan Löfven på mandag.

Kontakt