250 000 arbeidstakere i farlige eller fysisk krevende jobber fortjener en trygg og god pensjon

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-leder Peggy Hessen Følsvik på talerstol. Foto.

250 000 arbeidstakere i farlige eller fysisk krevende jobber fortjener en trygg og god pensjon

- Regjeringen bryter en skriftlig avtale. Det finner vi oss ikke i, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik, som i sin tale til LOs representantskap tirsdag startet nedtellingen til stortingsvalget den 13. september.

Den 7. juni vedtok regjeringspartiene og Frp på Stortinget endringer, som i realiteten vil bety at retten til å gå av tidlig for de med farlige eller fysisk krevende yrker forsvinner. Rundt 250 000 arbeidstakere, som i dag har en særaldersgrense, opplever nå stor usikkerhet om egen framtid og frykt for å miste store summer i pensjon.

- Dette er ansatte som jobber i farlige eller fysisk krevende jobber, som helsefagarbeidere, sykepleiere, vernepleiere, renholdere, ambulansefagarbeidere, brann- og redningspersonell.

Av hensyn til både egen og andres helse og sikkerhet har disse gruppene ifølge LO-lederen rett og plikt til å gå av med pensjon.

- Regjeringen bryter nå en skriftlig avtale. En avtale som myndighetene har inngått med oss i LO og de andre arbeidstakerorganisasjonene, sier Hessen Følsvik og legger til:

- Når arbeidsfolk i disse yrkene tar til motmæle, så beskylder høyrestatsråd dem for «løgn og bløff». Det finner vi oss rett og slett ikke i.

LO leder Peggy Hessen Følsvik har nå startet nedtellingen til Stortingsvalget den 13. september.

- Da er det godt å ha et alternativ å velge. Alternativet til en høyreregjering som kaller arbeidsfolk og tillitsvalgte for løgnere og bløffmakere, er en ny regjering som tar sikkerhet, arbeidsmiljø og arbeidsfolk alvorlig, sier Hessen Følsvik.

Nedtellingen har startet. Knappe 100 dager igjen til Stortingsvalget 13. september.
Les LO-leder Peggy Hessen Følsviks tale til LOs representantskap her.

Kontakt