18 norske hoppere i RAW AIR

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av Maren Lundby med VM-gullmedaljen
Maren Lundby

18 norske hoppere i RAW AIR

Hele 18 norske skihoppere er tatt ut til den tredje utgaven av RAW AIR.

For første gang er hoppjentene med i den norske hoppturneringen. Verdensmester Maren Lundby går inn i RAW AIR med favorittstempel.

- Jeg gleder meg veldig til å være med i RAW AIR. Dette løfter internasjonal hoppsport til en ny dimensjon. Jeg vil rette en stor takk til LO, Nammo, Norges Skiforbund og FIS som gjør dette mulig. Et skikkelig råkjør venter oss. Alt handler om å stå øverst på pallen etter finalen i Trondheim, sier Lundby.

Hun er en av fem norske hoppkvinner som skal i aksjon på hjemmebane. På herresiden får 13 norske utøvere sjansen.

- Vi gleder oss til en ny runde med RAW AIR. Vi starter med nasjonal kvote i Kollen, hvor vi starter med et sterkt lag og hele 13 motiverte utøvere som vil vise seg fram. Det blir også nasjonal kvote i Lillehammer. Deretter må vi vurdere hvilke hoppere som drar videre til avslutningsrennene i Trondheim og Vikersund. Vi har troen på at vi kan kjempe om topplasseringer både i enkeltrenn og sammenlagt, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Uttak RAW AIR:

Kvinner: Maren Lundby (Kolbukameratene), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Ingebjørg Bråten (Etnedal) og Karoline Røstad (Skogn).

Menn: Robert Johansson (Lillehammer), Johann André Forfang (Tromsø SK), Andreas Stjernen (Sprova), Halvor Egner Granerud (Asker), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Marius Lindvik (Rælingen), Robin Pedersen (Stålkameratene), Fredrik Villumstad (Skimt), Anders Fannemel (Hornindal), Andreas Granerud Buskum (Lensbygda), Joakim Aune (Byåsen), Mats Bjerke Myhren (Søre Ål) og Oscar P. Westerheim (Bækkelaget).

Kontakt