Stopp kjønnsbasert trakassering på jobb!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Stopp kjønnsbasert trakassering på jobb!

LO, Unio og YS inviterer til frokostseminar på 8. mars. ILOs konvensjoner er viktige både for norsk arbeidsliv og globalearbeidstakerrettigheter. I juni i år vil det bli avgjort om vi får en ny ILOkonvensjon med et særlig mål om å bekjempe kjønnsbasert vold og trakassering.

Vi er stolte over å presentere Myrtle Witbooi, president for den internasjonale fagforeningen for hushjelper. Hun sto i spissen for arbeidet som ledet fram til ILO-konvensjon 189 om husholdsarbeidere (Domestic Workers) i 2011, som Norge ennå ikke har ratifisert. Nå kommer hun til Norge, og er både opptatt av at Norge snarest må ratifisere hushjelpkonvensjonen og at Norge må stå tydeligere opp for en sterk og god konvensjon om vold og trakassering.

Møteleder for anledningen er Asta Busingye Lydersen.

Påmelding innen mandag 4. mars. Begrenset antall plasser. 

Program

Kulturell åpning - ved Nosizwe Baqva
Velkommen! - ved LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, Unio-nestleder Kjetil Rekdal og YS-nestleder Monica Paulsen
Hva kan vi lære fra kampen for ILO-konvensjon om husholdsarbeidere? - Myrtle Witbooi i samtale med Asta Busingye Lydersen.
Foran innspurten: Status og utfordringer i arbeidet med en ny ILO-konvensjon om vold og trakassering i arbeidslivet - ved Liz Helgesen, Internasjonal sekretær i Unio
Vold og trakassering er kjønnet, også i Norge: Hva gjøres og hvordan kan vi styrke innsatsen? - ved prosjektleder Trine Hammer i Arbeidstilsynet, Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm og leder i Krisesentersekretariatet Tove Smaadahl

Kalender