Solidaritetsmarkering for Ukraina i Oslo - 365 днів стійкості - Осло

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Solidaritetsmarkering for Ukraina i Oslo - 365 днів стійкості - Осло

Bli med på fakkeltog til støtte for Ukraina.

På ettårsdagen for Russlands fullskala-angrep på Ukraina inviterer vi til en nasjonal tverrpolitisk markering for å vise samhold og styrke i vår støtte til Ukraina:
Russland må umiddelbart trekke sine styrker ut av Ukraina. Ukraina må få nødvendig hjelp til å frigjøre sitt land slik at det kan bli en slutt på den ni år lange krigen.
Det vil arrangeres støttemarkeringer over hele verden og på over 80 steder i Norge - fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør - under hashtagen #UniteWithUkraine. Møt opp og vis at vi er mange i Norge som støtter Ukraina!

Hovedparole: 365 dagers motstand - Sammen med Ukraina.
Tid og sted: Fredag 24. februar kl. 17, foran Stortinget (Eidsvolls plass).

17:00 – ca. 17:30:

  • Velkomsthilsen fra arrangørene.
  • Ukrainas nasjonalsang ved Iryna Bokal. Iryna er en profesjonell ukrainsk sangerinne og kom som flyktning til Norge i fjor.
  • Ett minutts stillhet for ofrene i krigen.
  • Appeller fra regjeringen v/utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp), Høyres leder Erna Solberg (H), stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V), LOs internasjonale sekretær Liv Tørres, ordfører Marianne Borgen (SV), Ukrainas ambassade i Norge, og unge ukrainske flyktninger.
  • Kulturelt innslag ved den ukrainske sanggruppen FolkeMelodi.

Ca. 17:45 – 18:15: Fakkeltog. Vi ønsker at representanter for hele det politiske Norge skal gå forrest i toget som et sterkt symbol på samhold - dette jobber vi med å få til. Det vil bli delt ut håndfakler før vi går mot Ukrainas ambassade i Arbins gate 4 (rett bak Utenriksdepartementet), og ender opp foran Nobels Fredssenter ved Rådhusplassen.
NB, pga. brannfare er det ikke tillatt med flagg og bannere i fakkeltoget. De som ønsker å ha det med må gå bakerst.

Ca. 18:15 – 18:45: Konsert ved FolkeMelodi foran Nobels Fredssenter, som vil fremføre vakre ukrainske sanger.

Ca. 18:45 – 19:30: Vi går videre til Russlands ambassade, Drammensveien 74, for å protestere mot Russlands krig i Ukraina.

Les mer om arrangementet på Facebook

Kontakt

Kalender