Boklansering: Lar vi EU-EØS bestemme mer enn nødvendig i Norge?

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Boklansering: Lar vi EU-EØS bestemme mer enn nødvendig i Norge?

Tidligere sjeføkonom i LO, Stein Reegård, lanserer sin nyeste bok om handlingsrom og muligheter i internasjonale avtaler om økonomi.

Reegård har over flere år jobbet med LOs brexitrapport og annet kartleggingsarbeid, og legger fram sin oppsummering på dette frokostmøte. VELKOMMEN!

Boka tar for seg spørsmålet om handlingsrom for arbeidsliv og velferdspolitikk i EØS-avtalen.

Da Stein Reegård sluttet som sjeføkonom i LO i 2017, etter 23 år i jobben, fikk han i oppdrag å medvirke til å løse denne utfordringen. Hvordan har det seg at EØS ved viktige anledninger er brukt til å begrense norsk innsats for seriøst arbeidsliv? Og til å blande seg detaljert inn i hva kommuner gir av kultur- og idrettstilbud til en lokalbefolkning langt mot nord?

EØS-avtalens overnasjonale reguleringer skulle etter forutsetningene ikke omfatte arbeidslivets innretning og offentlig sektors ansvar. Er EU liberalistisk eller ikke?

Boka forklarer det samfunnsmessige og økonomiske innholdet, noe som lett mangler i lærebøker ellers og i offentlige veiledere. Han skriver at politikerne selv må bli mye mer aktive i å forebygge den overivrige regelforståelsen som flytter viktige politiske spørsmål over i juridiske prosesser.

Presentasjonen etterfølges av kommentarer og samtaler.

Frokost serveres fra 08:00.

Vi sees!

 

 

Kalender