Boklansering: Folkets hus

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Velkommen til lansering av boka «Folket hus»!

Møt journalist Line Scheistrøen og fotograf Sissel Rasmussen i samtale med leder i Agenda Trygve Svensson. Kjartan Fløgstad leser fra sin tekst i boken, og Kjartan Fløgstad band spiller. Dørene åpner kl. 19:00, og arrangementet starter kl. 19:30. Velkommen!

OM BOKA:

«Stillferdig fagforeningskontor på dagtid, folkemøte om kvelden og liv og leven i helgen.» Kjartan Fløgstad, i forordet om «sitt» Folkets hus i Sauda.

Folkets hus har i mer enn 100 år vært en sentral del av arbeiderbevegelsens historie. De første husene reist på slutten av 1800-tallet, ble bygd og drevet på dugnad, og dugnadsviljen er fortsatt helt avgjørende i Folkets hus-bevegelsen. I dag er de gamle, fargerike husene blitt samlingssted for mange slags mennesker i alle aldre. Bingo, barnehage, dansekurs, konfirmasjoner, loppemarked, rockekonserter og skytekonkurranser – dagens Folkets hus er ekte mangfoldshus.

I denne boken reiser fotograf og journalist Norge på langs og på tvers og besøker over 50 av husene. Gjennom stilfulle bilder og tekster fylt med nostalgi og engasjement, møter vi menneskene som bruker husene i dag.

Bli fascinert av folks ekte kjærlighet til «Huset» og møt ildsjelene, dugnadsheltene og alle besøkende som gir liv til husene. Velkommen inn i Folkets hus!

OM KJARTAN FLØGSTAD BAND:

Forfatter Kjartan Fløgstad har fått med seg sanger, komponist og bassist Steinar Raknes (Stillhouse), poet Tom Stalsberg (fra Buicken) og multi-instrumentalist Stian Carstensen.

Kalender