Akan-dagene

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Akan-dagene:  Fremtidens arbeidsliv

Akan lover et variert og innholdsrikt program under de digitale Akan-dagene tirsdag 24. november og onsdag 25. november. Husk å melde deg på! Programmet streames live fra studio.

At arbeidsplassen kan bidra til å gjøre en forskjell er kjent for mange. Arbeidsplassen er en unik arena for forebygging, nettopp fordi det er der vi ser hverandre daglig og det er også der vi har en mulighet til å stoppe negativ utvikling på et tidlig tidspunkt.  Den aller viktigste ressursen en arbeidsplass har, er menneskene som jobber der.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og arbeids- og sosialminister Henrik Asheim starter Akan-dagene med å lansere nasjonal alkoholstrategi 2020-2025.

Nina Ellioth Kvamsdahl er tidligere rusavhengig. Gjennom arbeidsgiver fikk hun en ny mulighet. Hør hennes sterke historie.

I etterkant av Ninas historie inviterer vi til en sofasamtale hvor fokus er hvordan følge opp ansatte med rus- og avhengighetsutfordringer. I sofaen møter vi Kristian Svendsen, HMS-rådgiver i Synergi Helse og Anniken Frimann, Co-worker relation specialist hos IKEA Norge.

Noen samtaler er nødvendige i arbeidslivet: Her møter du Geir Bergkastet, administrerende direktør ved Den Norske Opera og Ballett og Anne Torbjørnsen, konserndirektør for HR og HMS i Veidekke.

Møt også Eirik Norman Hansen, en ekte og oppriktig teknologioptimist med over 20 års erfaring som leder, rådgiver og forretningsutvikler som gjennom hele sin karriere har jobbet med og for digitalisering og endring. Han har kalt foredraget sitt Hyperadopsjon og eksponensiell utvikling – fremtiden er fantastisk!

Hvordan står det til med alkoholkulturen på arbeidsplassen?

Bli med på en spennende podkastinnspilling med administrerende direktør i Coor, Nikolai Utheim og nyvalgt leder i AUF, Astrid Willa Eide Hoem, om drikkepress, drikkeforventninger, roller og alkoholkultur.

Fem på gata: Hvem snakker du med om du har det vanskelig på jobb? Vi har spurt folk på gata.

30 minutter som forandrer din arbeidsplass – vi har fått lederne i de politiske ungdomspartiene til å teste ut vårt nye kurs «Festen».

Du møter også Kaveh Rashidi,  fastlege, forfatter og aktiv samfunnsdebattant.

Kaveh er kjent blant annet fra forskjellige TV-program, spaltist i Aftenpostens A-magasinet og fast skribent i Tidsskrift for Den norske legeforening med spalten «Legelivet

Akan-prisen 2020

Under de digitale Akan-dagene 2020 kårer vi også vinneren av Akan-prisen 2020. Prisen er en anerkjennelse til virksomheter som forebygger rus- og avhengighet på en god og systematisk måte i tråd med Akan-modellen og har blitt delt ut siden 1996.

Vi vil i flere av innslagene komme innom hvilke utslag coronasituasjonen har hatt for arbeidslivet og arbeidsmiljøarbeidet.

Du som deltaker får også mulighet til å stille spørsmål underveis i programmet.

Programmet starter:

Tirsdag 24.11. kl. 11.30 (varer ca. 2 1/2 time)

Onsdag 25.11. kl. 09.00 (varer ca. 2 1/2 time)

Følg med for oppdateringer og mer informasjon på nettsidene våre.

Vi gleder oss til å se deg 24 . og 25. november

Pris: 2600,- kr. Rabatt kr. 500,- pr. person dersom bedriften melder på 2 eller flere.

Kalender