Ukas tillitsvalgt

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Ukas tillitsvalgt

Den femte vi presenterer som ukas tillitsvalgt er Aija Demberga. Hun er tillitsvalgt på Toma Øst.

Navn: Aija Demberga

Fagforening: NAF

Tillitsverv/rolle:  Tillitsvalgt Toma Øst

Litt om deg selv (bakgrunn, familie, privat):

Jeg er en 53 år gammel latvisk kvinne bosatt i Fredrikstad. Har utdannelse som geograf og pedagog. Mastergrad i geografi og miljøvitenskap. Min utdannelse er godkjent i Norge. Har lang yrkeserfaring fra hjemmelandet som pedagog og i ledende stillinger innen privat og kommunal forvaltning i Latvia. Jeg har bodd og jobbet i Norge i snart 9 år. I Norge har jeg drevet eget enkeltmannsforetak “Demberga Renhold”, som daglig leder og renholder. Jobbet som renholder i Steinsenteret Ski AS. De siste 6 år har jeg vært fast ansatt i Toma FS AS som servicemedarbeider. Har en voksen sønn som bor og jobber i hjemmelandet mitt, Latvia.

Hvilken sak er viktig for deg som tillitsvalgt nå?

Akkurat nå er jobber vi med ledelsen om å håndtere ett problem blant ansatte som er NAF medlemmer på en av våre arbeidsplasser. Forrige sak var for en måned siden da måtte det holdes forhandlingsmøte på grunn av feilaktig avskjed til en av våre medlemmer. Avskjeden ble trukket tilbake og ansatt er igjen på jobb.

Hva er ditt beste fagforeningsminne?

Det var i fjor, 8.november, da var jeg med kollegaene fra NAF på en politisk markering foran Stortinget – vi krevde pensjon fra første krone.

Hva motiverer deg som tillitsvalgt?

Jeg tror at å ta vare på et trygt arbeidsmiljø er svært viktig. Å være organisert i fagforeningen og aktivt arbeid da den gir oss godt støtte i vanskelige arbeidssituasjoner. Derfor ønsker jeg å bidra og være aktiv for fellesskapet.

Hva gjør du helst når du har fri?

Jeg studerer fortsatt – nå er det astrologi. Er ofte ute i naturen, er fysisk aktiv - trener, jogger, bader.

Har du et motto som du ønsker å dele med oss?

Sammen er vi sterkere!