Ukas tillitsvalgt

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Ukas tillitsvalgt

Siw-Hege Christiansen er den første som blir presentert i ukas tillitsvalgt. Siw er tillitsvalgt på Fresenius Kabi, og har en rekke andre tillitsverv i fagbevegelsen.

Navn: Siw-Hege Christiansen

Fagforening: Fredrikshald farmasøytiske avd 015, Industri Energi

Tillitsverv / rolle: Sekretær i Fredrikshald Farmasøytiske avd 015,
Leder i LO Halden,
Leder i LOs Ungdomsutvalg i Østfold, mf.

Litt om deg selv (bakgrunn, familie, privat):

Jeg er en glad jente fra Østfold, sier Østfold fordi at jeg har hatt barndommen på Torp i Fredrikstad, ungdomstiden i Sarpsborg og mitt «voksen» liv i Halden.

Til daglig jobber jeg 5-skift på Fresenius Kabi som teknisk operatør, og har noen av de beste kollegaene man kan tenke seg. Har fagbrev som kjemisk prosessoperatør.

Hvilken sak er viktig for deg som tillitsvalgt nå?
Det at vi må ha mindre midlertidige ansatte og innleide i arbeidslivet, er en viktig sak for meg. Faste ansatte er tryggere i arbeidslivet og tør derfor å si ifra når ting ikke er som de skal være, det gjør ikke alltid de som ikke vet hva morgendagen bringer.

Det er mange andre saker som er like viktige, men akkurat denne har blitt en hjertesak hos meg.

Ellers har mye av tiden frem til nå gått med til omstrukturering, og da passe på at alt går riktig for seg og alle får den informasjon de skal ha osv.

Hva er ditt beste fagforeningsminne?
Det begynner å bli mange bra fagforeningsminner, men skal jeg trekke frem ett er det nok den første Tillitsvalgtsamlingen/kurs jeg vare med på i egen avdeling. Det samholdet og støtten som var i den gruppen og som fortsatt er i dag, er bare helt fantastisk.

Det er det som er gjengangeren i de beste minnene mine. Samholdet og støtten som er i de mange tillitsvalgte jeg har rundt meg.

Hva motiverer deg som tillitsvalgt?
Når man endelig får igjennom saker, enten de hjelper mange eller om de hjelper en.
Det er også en stor motivasjonsfaktor å ha mange engasjerte medlemmer rundt seg, de viser også at de setter pris på den jobben man gjør som tillitsvalgt.

Hva gjør du helst når du har fri?
Fritiden blir ofte brukt sammen med familie og venner. Har jeg tid og mulighet til å reise, gjør jeg gjerne det. Da fritiden til tider er knapp finner du meg ofte med nesa nede i en bok, da kan jeg la tanken flyte og forsvinne til de mest fantastiske steder.

Har du et motto som du ønsker å dele med oss?
- Den som gir seg har tapt.