Tillitsvalgt Treff på Teams

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Teams møte med totalt 53 deltagere
Bilde fra Teams møte den 23. februar 2021

Vellykket tillitsvalgts treff på teams!

Godt oppmøte med totalt 53 deltagere på teams treffet 23. februar, der tema var konsekvenser for unge under koronatiden og Viken-modellen.

Innlederen som dro oss gjennom temaene i dag var Forskere i FAFO Mathilde Bjørnset, Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune og Ole Guttorm, LO koordinator Avinor.

Mathilde Bjørnset, forsker i FAFO oppsumerte sentrale konsekvenser av koronapandemien for sysselsetting og utdanning for unge i Viken. 

- De unge er de som er utsatt for de harde konsekvensene etter korona siden dem har minst ansiennitet, det har også blitt en skarpere skille blandt de unge som har fullført videregående skole og de som ikke har fullført. Sier Mathilde Bjørnset.

Fafo notat: Konsekvenser av Korona

Sak fortsetter under bilde..

FAFOs forsker Mathilde Bjørnset 

Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune innledet  om videregående opplæring og lærlingenes situasjon under corona. 

- Vi må tilrettelegge for at lærlingene kan gå tredje året på videregående skole , da det er utfordrende å finne læreplass i disse corona tiden. sier Siv Henriette Jacobsen.

Sak fortsetter under bilde.

•	Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune
Siv Henriette Jacobsen, fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune

Ole Guttorm, LO koordinator Avinor informerer deltagerene om Viken modellen og hvorfor dette er så viktig.

- Viken modellen er viktig for å få en ryddige lønns- og arbeidsvilkår for alle arbeidstakere og få flere læreplasser, sier Ole Guttorm.

Viken-modellen er vedtatt – seriøsitetskrav til leverandører

Sak fortsetter under bilde.

Ole Guttorm, LO koordinator Avinor
Ole Guttorm, LO koordinator Avinor

Hensikten med tillitsvalgt treffene på teams er å holde kontalten med de lokale tillitsvalgte og jobber med gode tiltak og informasjonsflyt i denne corona tidene. 

Ønsker du  å delta på tillitsvalgts treff, så fyll ut vår resistreringskjema her.