Permitteringer i påsken

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Hva skjer med utbetaling av dagpenger i påsken?

Påsken nærmer seg og gjør at flere av spørsmålene om koronakrisen også er relatert til Påsken. Vi har her sett på hva som skjer med utbetaling av dagpenger i Påsken?

Tidligere har permitterte ikke fått dagpenger for seks dager i påsken. Det ville medført ett kutt på over 25 % i dagpenger i April. Regjeringen og Stortinget har nå endret regelverket så permitterte skal slippe å tape mange tusen kroner på de «røde dagene» i påsken. 

Endringene innebærer at dagpenger ved permittering vil gå som normalt, selv om det er høytid. Man fyller ut meldekortet til NAV som vanlig.

Dette var reglene
Departementet forklarer regelendringene slik:
Vanligvis får ikke permitterte dagpenger under permittering i jule- og påskehøytiden, men NAV kan gi unntak fra denne særregelen. Det har de siste ukene vært en enorm økning i antall søknader om dagpenger fra permitterte som følge av covid-19-pandemien. Det forenkler derfor saksbehandlingen for NAV betraktelig at etaten nå slipper å behandle dispensasjoner om permitteringer i påsken. Arbeidsgivere trenger ikke lenger søke om dispensasjon fra særregelen knyttet til permitteringer i høytidene.

Endringene gjelder fra 20.mars 2020.

Informasjonen er hentet ut fra FriFagbevegelse. 

Spørsmål og svar om koronakrisen, samt mer informasjon finner du bl.a. her:

LO-advokatene, HER:

Fagbladet, HER:

Velferd, HER: