Østfoldkonferanse 2019

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Østfoldkonferanse 2019

Østfoldkonferansen har vært arrangert i 16 år. Denne Østfoldkonferansen var historisk. Dette var den siste konferansen før Østfold går inn i Viken. Østfold har hatt stor vekst og er et fylke på offensiven. Etter denne dagen er Østfold enda mer rustet og vi ser kunnskap og hvilke vekstmuligheter det er for Østfold.

Vekst og muligheter var årets konferansetittel og samlet nærmere 300 deltakere på Quality Hotel i Sarpsborg. Det er møteplassen for representanter fra næringslivet, utdannings- og kompetansemiljøene, ordførere, rådmenn, fylkespolitikere, fylkesmannen og den øvrige statlige administrasjonen, samt Østfolds stortingsrepresentanter. Konferansen er til for at offentlige og private aktører sammen skal arbeide for en positiv utvikling av Østfold-samfunnet.
Det var et fullspekket program med både nasjonale og internasjonale talere.

Næringsminister Torbjørn Røe isaksen gjestet konferansen, og han mener at Østfold spiller en viktig rolle i det grønne skiftet.

Næringsministeren tok et eksempel vedr produksjonsindustri, - Østfold er et av de områdene som illustrerer hvordan Norge har muligheter til å tjene på det grønne skiftet. Gjennom fornybar kraft og bruk av teknologi har vi  mulighet til å lage mer miljøvennlige produkter, og i tillegg kunne utvikle ny teknologi og produksjonsmetoder som vi kan kommersialisere.
Næringsministeren trakk fram flere Østfold-selskaper som kontinuerlig tenker globalt.

Gôran Roos som er omtalt som en av verden sørste tenkere var hentet inn til Østfoldkonferansen for å besvare på spørsmålet om hvordan Østfold skal satse for åoppnå vekst. Et spørsmål som er det vanskeligest en forrsker kan få.

Verden og veksten er svært kompleks, men at ingen ting er umulig - bare viljen er der og de gode ideene.
– Roos nevnte at det ikke er mangel på kapital som er problemet. Problemet er at de gode ideene mangler. Har du en god ide, finnes det kapital!

Det var en innholdsrik og spennende konferanse. LOs distriktskontor i Østfold var representert på den siste Østfoldkonferansen.

Ulf lervik, LOs distriktssekretær i Østfold og Tone Karina Ingesen, LOs organisasjonsmedarbeider i Østfold deltok på konferansen.