Offesiell markering av anleggstart for dobbeltsporutbyggingen gjennom Moss

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Offesiell markering av anleggstart for dobbeltsporutbyggingen gjennom Moss

LO Østfold ble invitert til å delta på den offisielle markering av anleggstart for dobbeltsporutbygging gjennom Moss. Dagen ble feiret av Bane NORs prosjektorganisasjon i Moss, MossIAs organisasjon (hovedentreprenør) og av inviterte gjester.

Dette var den offisiell markering av anleggsstart for hovedarbeidene for nytt dobbeltspor gjennom Moss. Alle startet med å besøke «HMS-hjørne» for utdeling av vernehjelm og synlighetsvest.

Den seremonielle åpningssalven for forskjæring til rømningstunnelen på Verket ble avfyrt av "Dynamitt-Hanne", selveste mosseordfører Hanne Tollerud. Rømningstunellen ved Verket  får en lengde på 310 meter, og er beregnet å være ferdig mars/april 2020.

Nytt dobbeltspor og ny stasjon skal stå ferdig i desember 2024

Etter at sprengningen var gjennomført ble det omvisning på anleggsområdet.

 

Arrangementet avsluttet med hyggelig ord og lykkeønskninger fra Ordfører Hanne Tollerud, og Nils Aage Jegstad, medlem av Transport- og kommunikasjonskomiteen fra Stortinget.

 

Et informativ og interessant besøk. De som ønsket fikk servert tradisjonell Mossemat, pølse i Vaffel.

Dette var en stor dag for Moss, vi gratulerer.

Sikkerheten var viktig og alle måtte ha hjelm og synlighetsvest. Her venter vi på klarsignal for sprengningen
Sikkerheten ble prioritert høyt. Alle måtte ha hjelm og synlighetvest. Her venter vi på klarsignal til å få gjennomført første sprengning av rømningstunellen

Åpningssalven for forskjæring til rømningstunellen er utført og dette er resultatet. Gjennstår 4 slike salver til før jobben i kommende tunell kan starte.

Ansatte fra Bane NOR og MossIA ANS (Implenia og Acconia)

Servering av tradisjonell  Mossmat, Pølse i vaffel. Dette ble spise med stor appetitt