Leserinnlegg

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Gi ungdom en inngangsbillett til arbeidslivet

Harald Grønskar, er vekter og tillitsvalgt i Norsk Arbeidsmandsforbund. Harald er leder av ungdomsutvalget i LO Viken Oslo, og har skrevet ett leserinnlegg om sommerjobb, det er blitt publisert hos Budstikka. Du kan lese den her:

I løpet av tenårene er det mange som jobber i ferier for å tjene litt ekstra og få erfaring fra arbeidslivet. Erfaring som kommer godt med, når de søker jobb senere i livet.

At noen går god for deg, er viktig for at nye arbeidsgivere tør å satse på nettopp deg. Pandemien har gjort det vanskeligere å få sommerjobb, og dessverre er det mange ungdommer som faller utenfor.

Sommerjobber kan gi unge god trening i å være arbeidstager, samtidig som man kjenner på mestring og tilegner seg nye ferdigheter.

Vi i LOs ungdomsutvalg mener kommunene bør prioritere penger til sommerjobber for unge.

En av våre viktigste oppgaver som samfunn er å sørge for at alle settes i stand til å leve selvstendige og gode liv. Da kan det være avgjørende at man får en billett inn i arbeidslivet, kanskje nettopp gjennom en sommerjobb.

Å få vise hva man er god for og ha en referanse er til stor hjelp når man skal finne seg jobb senere i livet, men under pandemien er det mange unge som ikke har fått muligheten til å ha sommerjobb.

Derfor bør kommunene prioritere sommerjobber til unge i kommunebudsjettet.

Direktelink til leserinnlegget hos Budstikka: 

https://www.budstikka.no/debatt/gi-ungdom-en-inngangsbillett-til-arbeidslivet/674759!/