”Hvorfor være organisert”: Et nyttig, kulturelt verktøy

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

”Hvorfor være organisert”: Et nyttig, kulturelt verktøy

Nå kan du både motivere deltagerne og sprite opp arrangementet med teaterstykket ”Hvorfor være organisert”. Her gjenskaper skuespillerne en rekke lett gjenkjennbare situasjoner fra arbeidslivet.

Tekst og foto: Tom Helgesen, Totalmedia

Det er Jens Olav Simensen, sammen med Hans-Petter Thøgersen, som har  skrevet manuset til teaterstykket, med Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold som produsent. Dette som et ledd i at 2019 har status som tillitsvalgtes år, og stykket er et organisatorisk verktøy som kan benyttes ved anledning.

Forestillingen ble blant annet framført under felleskonferansen på Sundvollen i november, og ble svært godt mottatt av deltagerne.

Reelle situasjoner
Tekstforfatteren sier at de brukte ett år på å snakke med fagorganiserte for å hente aktuelle historier fra arbeidslivet.

- Ut fra dette materialet, ble tekstene skrevet og tilpasset teaterformen. Deretter brukte vi tillitsvalgte fra Østfold for å få ytterligere innspill og forankre tekstene i forhold til reelle problemstillinger. I tillegg er det krydret og bundet sammen med aktuelle sanger.

Proffe skuespillere
”Hvorfor være organisert”  har fast ensemble i Sunniva Berg, Morgan Lillehjem og Aina Beate Gundersen, alle velkjente fjes i teatermiljøet i Østfold.

Har du et arrangement hvor dette kan være et passende, halvtimes innslag, kan du ta kontakt med Arbeiderbevegelsens kulturnettverk (akultur.no) for ytterligere informasjon og eventuelt booking.

Duoen Hans Petter Thøgersen og Jens Olav Simensen har for øvrig også skrevet teaterstykket ”100 år siden åttetimersdagen”, med Sunniva Berg og Helge Sveen på scenen. Stykket ble blant annet fremført da LO og Pensjonistforbundet inviterte til seniorseminarer i Østfold under valgkampen på sensommeren.  

Morgan Lillehjem har, sin unge alder til tross, fått god erfaring både som sanger og skuespiller på scenen.