Første mai på Romerike, Asker og Bærum, og Oslo! og

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Første mai på Romerike, Asker og Bærum, og Oslo! og

1.mai ble feiret på en annen måte i år en tidligere, men engasjementet var ikke mindre av den grunn. I tillegg til det sentrale arrangementet var det mange lokale aktiviteter som ble publisert på nett, via facebook og andre medier.

LO på Øvre Romerike 
LO på Øvre Romerike deltok i biltog sammen med Eidsvoll Arbeiderparti. Finstad Bønsdalender, Søndre Samfund, Eidsvollsbygningen og Feiring ble besøkt av biltoget og det var appeller og kransenedleggelser på ruta. 
Leder av LO Øvre Romerike, Gunnar Holm var en av appellantene ved Eidsvollsbygningen.  
I Bønsdalen holdt historielaget et lite historisk foredrag om fagbevegelsen og arbeiderbevegelsen i Eidsvoll. 
Video til minne om de som så brutalt ble fratatt livet 22. juli 2011.

Se videoen her. 


LO på Nedre Romerike 
Det ble avholdt drive in markering på Norges varemesse med kulturinnslag, appeller fra Are Tomasgaard, Jonas Gahr Støre, Tonje Brenna og Jon Øystein Ekerhovd.  
Markeringen var et vellykket arrangement med i overkant av 150 oppmøtte biler. Arrangementet åpnet med Internasjonalen på høyttalere og FM nettet og det ble sunget fra bilene. Flaggene vaiet og det ble tutet for å markere applaus og støtte til appellanter og musikkinnslag. 
LO Nedre Romerikes 1.mai general Jon Øystein Ekerhovd holdt en flott appell. 

Se appellen her. 


LO i Asker og Bærum 
Sammen med andre lokalorganisasjoner i landet deltok LO i Asker og Bærum i et virtuelt tog på internett.  

  
LO i Oslo 
Kvelden før 1. mai - Sosialistisk kor og Lars Klevstrand bydde på allsang hjemme i egen stue. 
Sammen med andre lokalorgansiasjoner i landet deltok LO i Oslo i et virtuelt tog på internett. I Oslo var 9000 deltagere fra 110 foreninger og organisasjoner med i toget! 
Det ble lagt ut videoer av talene som skulle ha vært holdt på Youngstorget, og videoer med korpsmusikk og korsang. LO i Oslos leder Ingunn Gjerstad geleidet seerne gjennom alle innslagene. 

Se innslagene og markeringa her. 

 

Selv om første mai var annerledes i år, håper vi alle hadde en flott markering. Sammen er vi sterke, også når vi holder avstand!