Gratis Studietilbud USN

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Gratis Studietilbud USN

Streaming og konsertproduksjon Notodden og Nettstudier - Deltid. Da korona-pandemien traff, endret livemarkedet seg dramatisk. I løpet av kort tid kastet musikk-Norge seg rundt og begynte å streame konserter. Ønsker du å lære mer om hvordan du som musiker eller arrangør kan produsere konserter for nett? Dette studiet passer for deg som er utøver eller arrangør og som er rammet av korona-pandemien.

Hvorfor streaming og konsertproduksjon? 
Studietilbudet er tilrettelagt for kultur- og konsertarrangører i en ny tid, der konserter og teateroppsetninger stadig flyttes fra scene med  publikum i salen, til publikum hjemme i sine egne stuer. 

Tiden med restriksjoner forbundet med Covid-19 markerte en ny tid for hvordan det er mulig å presentere kulturarrangementer av ulike slag. Situasjonen har endret behovet for ny kunnskap rundt kulturformidling for alltid, og selv om vi kommer tilbake til en "ny normal" vil erfaringer fra perioden med "Lockdown" prege måten vi konsumerer kultur.

– Koronaepidemien har på kort tid endret kultur- og konserttilbudet for artister og publikum. Jeg tror noen av disse endringene trolig har kommet for å bli. Selv om streaming aldri vil kunne erstatte det fysiske møtet, åpner det opp mulighetene for at flere kan få oppleve et større spekter av kulturopplevelser. Jeg er derfor glad for at Universitetet i Sørøst-Norge har sett hvilken utfordring dette innebærer for bransjen og at de nå tilbyr utdanning i streaming- og konsertproduksjon. Dette vil kunne gi kulturbransjen verdifull kompetanse for framtiden, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Studietilbudet er et samarbeid mellom Notodden Blues Festival og USN. Dette studiet tilbys uten studentbetaling fordi DIKU har bevilget midler til igangsetting av digitale studier for permitterte og arbeidsledige.

Målgruppe
Er du helt eller delvis permittert eller arbeidsledig og arbeider med musikk eller i arrangørfeltet, er dette en sjelden  anledning til å lære av profesjonelle og ledende faglærere innen konsertfilm- og lydproduksjon i Norge.

Dette lærer du
I emnet streaming og konsertproduksjon lærer du om hvordan du prosjekterer, filmer, gjør lydopptak og streamer en live-konsert via sosiale medier. Emnet skal gjøre deg i stand til å kunne gjennomføre alle de viktigste prosessene som er involvert, og ha et faglig og teknisk overblikk over hele produksjonen.

Praktisk gjennomføring
Emnet fokuserer på praktisk arbeid, og skal i slutten av semesteret ende opp i en streaming konsert der du, sammen med medstudenter har ansvar for hele produksjonen fra A-Å.

Du skal spille inn musikk både hjemme og i musikkstudioene på campus, samt i det legendariske Juke Joint Studio på Notodden. Studioet huser mye av utstyret fra Stax Studio i Memphis. 

Enhet for digitalisering og utdanningskvaliet ved USN (EDU) vil bistå med praktiske og teoretiske rammer rundt en del av produksjonen.

Du vil også få en unik mulighet til å få veiledning av Notodden Blues festival om hvordan du kan presentere deg som artist via nett.

 
Opptakskrav
Generell studiekompetanse og erfaring fra musikk og/eller arrangørfeltet. 
Du må legge ved et motivasjonsbrev som beskriver erfaring innen fagfeltet, din bakgrunn og hvorfor du søker studieplass. 

Realkompetanse kan vurderes. 

Rangering:

A: Søkere som fyller opptakskravet og som kan dokumentere at de er helt eller delvis arbeidsledige eller permitterte. 

B: Øvrige søkere som fyller opptakskravet dersom det er ledige plasser etter opptak fra gruppe A. 

Samlinger og undervisningsdager
Samling 1: 

Tidspunkt: 13. - 15.  oktober fra kl. 10.00 - 18.00
Sted: Bok og Blueshuset, hovedscenen. 
Nettsamling 1.1. Tidspunkt kommer senere. 

Samling 2: 

Tidspunkt: 10. - 12. november fra kl. 10.00 - 18.00
Sted: Bok og Blueshuset, hovedscenen.
Nettsamling 1.2. Tidspunkt kommer senere

Samling 3: Eksamensperiode

Tidspunkt: 8. - 10. desember fra kl. 10.00 - 18.00
Sted: Bok og Blueshuset, hovedscenen.