Tillitsvalgskolering - oppdatering etter første sesjon

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Kvinnelig foreleser på digital plattform.

Tillitsvalgskolering - oppdatering etter førte sesjon

LO Troms og Finnmark er i gang med skolering av tillitsvalgte og medlemmer som ønsker å være kandidat til kommune- eller fylkestingsvalg. Totalt skal skoleringen bestå av fem sesjoner fordelt over fem helger i løpet av 2022.

Lørdag 22. – søndag 23. januar ble den første skoleringen gjennomført. Denne gangen ble det et digitalt kurs, hvor deltakere, gjester og kursholdere møttes på teams. Det er plukket ut syv kursdeltakere som er spredt fra Kvæfjord i sør til Svalbard i nord. Disse kandidatene har alle tidligere hatt forskjellige verv i fagbevegelsen, og alle har et ønske om å nå også ta veien inn i politikken.

I løpet av året vil de få en grundig gjennomgang av hvordan drive politikk fra A-Å. Til å holde skoleringen har vi fått med oss stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Runar Sjåstad fra Finnmark og Tom Einar Karlsen som var 3. kandidat for Arbeiderpartiet i Troms ved forrige stortingsvalg. I tillegg til at vi har regionnestleder i LO Troms og Finnmark, Synnøve Søndergaard, og organisasjonsmedarbeider i LO Troms og Finnmark, Thomas Grønnli Pettersen med.

Det er disse fire skal gjennomføre skoleringen, samtidig som de skal innhente andre innledere på ulike temaer som skal gjennomgås på skoleringene.

På den første gjennomførte skoleringen ble det gjort en gjennomgang av vedtakene til LO og arbeiderpartiet, samt om historien til det fagligpolitiske samarbeidet som det ligger til grunn. Handlingsprogram og partiprogram ble gjennomgått, og deltakerne presenterte sine årsmøtesaker for hverandre. Deltakerne fikk også lære om nominasjonsprosessene, hvordan få gjennomslag og hvordan være en god lokalpolitiker. Helgens møter ble oppsummert med tilbakemeldinger fra deltakere og kursholdere.

Det var et utrolig godt engasjement, til tross for digital gjennomføring, var alle deltakere var godt forberedt og stilte skarpe spørsmål som førte til gode diskusjoner og ytterlig læring. Siden vi brøyter vei, og en slik skolering aldri har vært gjort før, blir veien bli til mens vi går.

De neste samlingene vil også ha et variert innhold innenfor det fagligpolitiske. Blant annet skal deltakerne besøke Stortinget og Youngstorget, hvor de vil få diskutere og lære fra andre politikere og ansatte i LO. Deltakerne skal lære seg å håndtere media, hvordan håndtere politiske uenigheter i debatter og delta i erfaringsutvekslinger og mye mer.

Etter tilbakemeldingene å dømme var dette et etterlengtet tilbud, og med så motiverte deltakere blir innlederne også enda mer skjerpet.  

Kontakt

Kontakt