Rundtur på Helgeland i Nordland

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

LO Troms og Finnmark på rundtur på Helgeland

I Uke 23 var Thomas Grønnli Pettersen, Jim Bensvik fra LO Troms og Finnmark samt Sondre Willassen fra LO Nordland med Geir Myrflott på en industritur på Helgeland i Nordland.

Tillitsvalgt lokalt

I Uke 23 var Thomas Grønnli Pettersen, Jim Bensvik fra LO Troms og Finnmark samt Sondre Willassen fra LO Nordland med Geir Myrflott på en industritur på Helgeland i Nordland.

 

Vi begynte turen tirsdag, 07. juni med en orientering om industrisatsingen i Vefsn kommune og alle de spennende utviklingsplanene der - ved Ida Larsen ved Mosjøen og omegn næringsselskap. Deretter gikk turen videre til Alcoa Mosjøen hvor vi fikk treffe hovedtillitsvalgt der som ga oss en omvising på fabrikken og fortalte litt hva de jobber med og satsinger fremover.

 

Onsdag møtte vi først Rana utvikling ved Jarl Håkon Olsen som fortalte oss om hvordan de jobber med, og de store planene fremover på Mo industripark.

Etter det dro vi til Mo industripark der vi begynte hos Celsa Nordic Armeringsstål AS. Der møtte vi de tillitsvalgte som ga oss omvising, før turen gikk videre til Elkem Rana og omvising der.

 

Torsdag var vi Glomfjord. Først hos Norwegian Crystal der vi møtte to tillitsvalgte som ga oss en god omvising og vi fikk se de spennende produktene de lager. Etter det dro vi til Yara, der traff vi tillitsvalgt som viste oss rundt på det store anlegget de har i Glomfjord. Vi fikk til og med dra på industrimuseet og fikk høre den stolte historien om Hydro/Yara.

 

Vi avsluttet turen vår fredag på Rognan hos Nexans. Der traff vi tillitsvalgt og ungdomstillitsvalgt som viste oss rundt på fabrikken.

 

På rundturen så vi at Nordland og Troms og Finnmark har mange av de samme utfordringene for å få til utvikling. Det med å skaffe nok folk og kraft. Vi fikk inntrykk av at i Nordland jobber fylkeskommune, kommuner og næringsliv sammen om å løse utfordringene for videre utvikling. Dette er noe vi tar med tilbake til Troms og Finnmark for å prøve å få til det samme her for å samtidig kunne få fart på utviklingen i vårt fylke.

 

Turen har gitt oss mange fine møter med tillitsvalgte, og vi sitter igjen med stor respekt for det arbeidet de gjør. Den stoltheten og stå-på-viljen de viser for sitt arbeidsfelt er beundringsverdig.

Kontakt