Fagbrev: Kristine

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde tatt av: Ulf Lervik, Forfatter: Oscar Undahl 

Kristine har fullført fagbrevet: - Er utrolig stolt over å endelig kunne kalle meg selv for fagarbeider.

Etter en tøff uke med lange dager har Kristine Fulsebakke fullført fagprøven i kontor- og administrasjonsfaget med meget godt bestått.

Kristine fullført eksamen i kontor- og administrasjonsfaget for snart fire år siden, men har ikke hatt mulighet til å melde seg opp til fagprøven før i år.

– Å ta fagprøven har på en måte vært et mål helt siden jeg besto eksamen i 2020. Jeg har brukt en del tid på å samle inn dokumentasjon på realkompetanse de siste årene. Nå var endelig alt klart, så jeg valgte å gønne på. Det har vært et innholdsrikt år med å gjøre, men når muligheten til å gjennomføre bød seg drømmen måtte jeg gripe sjansen, forteller Kristine.

Oppgaver tilknyttet arbeidet i LO

Oppgavene ved fagprøven var tett tilknyttet arbeidet og arbeidsmåten Kristine møter i hverdagen, og inneholdt blant annet problemer knyttet til stand, medlemspleie og arrangementsplanlegging.

– Oppgavene var mye av det arbeidet jeg gjør til daglig og var veldig forståelig. Sånn sett ble det største problemet knyttet til tidsbruk. Det er lenge siden jeg gikk på skolen, og det å konstruere og sette opp en oppgave er noe jeg ikke ofte gjør, opplyser Kristine.

En av oppgavene var å skrive en nyhetsartikkel om et valgfritt tema. Som en videreføring av oppgaven lagde Kristine en fullstendig inkluderings- og mangfoldskonferanse. Kristine hentet inn priser på lokale, anslag på deltagere, satte sammen fullstendig program og skrev en klar nyhetssak.

– Jeg endte opp med å lage klar en hel konferanse. Det var deilig å kunne bruke kreativiteten sin på litt andre måter. Innlederne vet det ikke enda, men de får bare vente på telefonen og møte opp, ler den nybakte fagarbeideren.

Lagt godt til rette for gjennomføring av fagprøve

Kristine har fått gjennomført fagprøven på jobb, og opplever at det har blitt lagt godt til rette for at hun skal kunne ta prøven på en god måte.

– Å i det hele tatt ha muligheten til å gjennomføre fagprøven på jobb har vært takknemlig. Det er veldig viktig at arbeidsgiver tilrettelegger på den måten. Vi i LO ønsker jo flere fagarbeidere! Det er litt viktig både i jobben, og at jeg er i LO at jeg faktisk kan kalle meg fagarbeider.

Planen videre er klar

Kristine har allerede lagt planen fremover. Det blir mer jobb i samme spor. Kristine forklarer at med bestått fagprøve får hun konkretisert den kunnskapen hun besitter, og har et bevis på hvilken kompetanse hun innehar.

– Jeg skal fortsetter i samme spor, men nå som fagarbeider og med et bevis på kompetansen min!