Vi ønsker alle våre lesere en god jul.

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Shutterstock/LO

Vi ønsker alle våre lesere en god jul.

EuroLOggen ønsker alle gamle og nye lesere en god avslutning av året 2021. Det slutter der det startet, med koronarestriksjoner og nedstenging av deler av arbeidslivet, særlig hotell- og restaurantnæringen. Nå er det ny runde på gang, den fjerde, og det behøver ikke bli den siste dersom nye mutanter av korona dukker opp. Det greske alfabetet har fortsatt mange ubrukte bokstaver før det kommer til Omega.

Men for å holde oss til politikken. Årets valg i 2022 blir det franske presidentvalget i april. Det skjer i to runder og spørsmålet er om Emmanuel Macron klarer å bli gjenvalgt for periode nummer to. Venstresiden har ennå ikke bli enige om en kandidat, men vil uansett ikke ha en sjanse. Dermed blir det et valg mellom to ekstreme på høyresiden, Éric Zemmour (uavhengig) eller Marine le Pen fra Nasjonal Samling og en kvinne fra det mer moderate republikanske partiet Valérie Pécresse. En av disse tre vil mest sannsynlig komme til runde to mot Macron.

I Sverige blir det Riksdagsvalg i september og da vil den nye og rene sosialdemokratiske regjeringen under Magdalena Andersson få sin dom. Flertall alene får de ikke, men får de styre videre ved hjelp av andre? Det vet man ikke i dag

I Norge er det LOs utsatte kongress som finner sted i Oslo litt senere enn vanlig i månedsskiftet mai/juni. De fleste sakene er forberedt basert på forslag som kom inn til kongressen som var tenkt holdt mai i år, men som ble koronautsatt.

Ellers skaper inflasjonen ny bekymring verden over og kan skape store utfordringer for lønnsoppgjør i en rekke land hvor kombinasjonen av høye energipriser, høy inflasjon og kanskje også renteøkninger kan skape en eksplosiv cocktail i arbeidslivet.

Så i mellomtiden er det nok best å ønske hverandre en god jul og et godt nytt år, nå.

 

Robert Hansen, Nora Hansen, Knut Arne Sanden.

Her kan du abonere på nyhetsbrevet.

Her er flere nyhetssaker fra Brusselkontoret.