Thoas cook

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
SAS fly i luten
SAS ble lite berørt av konkursen i Thomas Cook

Thomas Cook-ansatte satt på bar bakke.

Få land slapp lettere unna konkursen i reiseselskapet Thomas Cook enn Norge og norske turister. I andre land er det verre hvor mange mister arbeidet og noen får ikke en gang utbetalt lønna de har krav på.

 

Få nordmenn ble direkte rammet av den kjempestore fallitten i Thomas Cook siden turoperatøren Ving, som er et heleid datterselskap, fikk nødvendige garantier på plass og snart nye eiere og dermed kom strandede norske turister hurtig hjem.

Verre var det i "hjemlandet" Storbritannia hvor flere hundre tusen turister ble stående igjen på reisemål langt hjemmefra eller ikke kom av gårde.

 I Belgia blir det oppsigelser og ikke bare på kontoret til Thomas Cook  med sine 75 tall ansatte, men også i selskapet Neckermann hvor 500 ansatte kan komme til å miste jobben. Brussel Airlines kansellerte 100 flygninger utover høsten og må også kanskje gå til oppsigelser siden de taper store beløp og ikke får nye oppdrag.

Det er også høyst usikkert om det belgiske reisegarantifondet er stort nok til å dekke alle krav når alle er hjemme igjen antatt å være 6. oktober. Uansett vil det ta lang tid før alle får oppgjøret inn på konto.

I Storbritannia vil flere tusen miste jobben og man vet ikke en gang man får lønn utbetalt. De ansatte føler seg dolket i ryggen av ledelsen som ikke har lagt hindringer på å berike seg selv på selskapet.