Ordene tilhører tidlige Rosenborgtrener Nils Arne Eggen og falt på en pressekonferanse før en viktig utenlandskamp mot en formidabel motstander i Champions League. Det synes som om den liberale britiske uketidsskriftet The Economist legger samme optimisme til grunn i vurderingen av lønningene til britiske arbeidstakere i tiden som kommer. Koronanedstengningen har rammet mange arbeidsplasser, brexit-avtalen har også ført til mindre eksport, men også færre utenlandske EU-arbeidstakere.
Men nå snur det, mener tidsskiftet. Arbeidsgiverne får ikke tak i folk og da må lønna økes for å få tak i de som er der, men det gjenstår å se. Også i USA skrikes det etter arbeidskraft, kvalifisert, men takket være romslige økonomiske arbeidsløsepakker, er det mange som ikke fristes til å vende tilbake til en underbetalt, farlig og/eller kjedelig jobb, selv om Joe Biden har lovet en økning av den lovbestemte minstelønna.
Blant økonomer brukes det et begrep de kaller "likevektsarbeidsledighet". Det er når det er akkurat mange nok ledige til ikke å presse opp lønningene og dermed inflasjonen. Det bildet har ikke vært helt riktig etter finanskrisen da det har vært mangel på arbeidskraft, men lønningene har ikke økt likevel.
Nå mener de samme økonomer at tiden er kommet for britiske lavtlønte. Økonomene spår også en kraftig børsoppgang og økonomisk vekst så snart økonomiene er ute av pandemiklørne. Da vil all etterspørsel komme til å eksplodere og det vil også skje med lønningene.
Vi får håpe at The Economist får rett.
At det er håp i hengende snøre.