Sverige: LO-medlemmer går til venstre.

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Socialemokraterna mister oppslutning hos LOs medlemmer.

Sverige: LO-medlemmer går til venstre.

Svenske LO-medlemmer tar et betydelig skritt til venstre i den siste partimålingen. Det er Vänsterpartiet, som ligner vårt SV, som fordobler sin støtte og blir det tredje mest populære partiet med 13 prosent foran Moderaterna (Høyre) som får 11,5 prosent. Socialdemokraterna går noe tilbake (40,1 prosent) som er dårligst siden 2015 sammen med Sverigedemokraterna 22.1 prosent, men som fortsatt er det nest mest populære partiet blant LOs medlemmer.

Endringene   kan skyldes regjeringen håndtering av koronapandemien som øker ønsket om trygghet og sikkerhet. Men LOs nestleder Therese Gouvelin er ikke fornøyd og etterlyser økt satsing på helse og eldreomsorg og ikke minst i arbeidsrettsspørsmål som er viktig fro LOs medlemmer.

Sverige skal ha valg i 2022. Centerpartiet, som er et støtteparti for den nåværende regjeringen, har allerede nå sagt at de ikke vil støtte en borgerlig regjering dersom Sverigedemokratarna skal være med. Men Centern har endret syn før, så det kan skje igjen basert på valgresultatet.

Les mer her.