Sverige: LO medlememr får vaksine på jobben

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB Scanpix Når man ikke kan komme til vaksinen, får vaksinen komme til jobben.

Sverige: LO-medlemmer får korona-vaksinen på jobben.

Mens folk med hjemmekontor kan bestille ledig vaksinetime når det måtte passe dem, er det vanskeligere for personer som ikke kan forlate sin egen arbeidsplass noen timer midt på dagen.Men kan ikke de ansatte komme til vaksinering, så får vaksinen komme til jobben. Det er LO og arbeidsgiverne blitt enige om.

Argumentet er også at svært mange av LOs medlemsgrupper er mer utsatt for smitte enn de som sitter trygt og varmt alene på et hjemmekontor kun omringet av sin egen familiekohort.

Nå skal verneombud og yrkeshelsemyndighetene arbeide fram et system for hvordan og når vaksinering skal kunne skje på arbeidsplassen og i arbeidstiden. Det vil i prinsippet måtte omfatte alle ansatte på en arbeidsplass i de aller fleste aldersgrupper.  Les mer.

Men også i Sverige øker motstanden mot å bruke AstraZeneca vaksinen selv om den er delvis utviklet av et svensk selskap. I Sverige er den ikke satt på vent, men mange nekter å la seg vaksinere av denne medisinen og irritasjonen og sinnet retter seg mot dem som skal sette vaksinen. Les mer i VG.