reiseregler i koronatider

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Lurest å kreve pengene,enn en ny bilett senere.

Reiserefusjonsregler i koronatider

EuroLOggen: Du hadde i god tro bestilt en ferie med tog eller fly til utlandet eller andre steder, så kom den mørke koronaskyen og skygget for feriedrømmen.

EU har nå presisert hvilke regler som gjelder for reiserefusjon og disse gjelder også i EØS-området. I svært korte trekk gjelder dette: Er det turoperatøren som avlyser skal du enten ha igjen pengene eller få en ny tur uten ekstra kostnader.

Er det du som avlyser derimot kan du avhengig av hvilken type billett du har,  få igjen alt eller ingen ting minus flyplassavgifter. Det er har EU bestemt og det kan du lese mer om her. De unnlater selvsagt ikke å påpeke at EU er det eneste landområde i verden som tilbyr passasjerrettigheter på en overnasjonal basis.

 

Men nå når kassene i de fleste flyselskaper tømmes er de ikke lenger så villige til å refundere penger, men heller gi deg en ny billett senere, ja helt ut dette året. Det siste kan bli å ta en sjanse fordi ingen vet om flyselskapet flyr på det tidspunkt du kan reise neste gang.

Nå har den belgiske kommisæren Didier Reynders irettesatt sitt eget land hvor økonomiministeren  har åpnet for  unntak for Brussel Airlines, midlertidig selvsagt, på grunn av korona. Det har de ikke lov til sier EU, men det er lov å prøve seg.

Belgia er ikke det eneste landet som prøver seg, Air France, Frankrike og KLM, Nederland har endret refusjonsreglene til fordel for en tilgode lapp, med begrenset varighet og verdi. Nå har også SAS gjort det samme.

Her er EUs refusjonsregler.