Ny leder av LOs

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Ny leder av LOs internasjonale avdeling.

Det kom som en overraskelse på de fleste, en positiv sådan, at en forbundsleder i LO, nemlig Handel og Kontors Trine Lise Sundnes, blir leder av LOs internasjonale kontor.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er glad for at Trine Lise Sundnes nå kommer tilbake til LO i rollen som leder av LOs internasjonale avdeling, sier han til Fri Fagbevegelse. Hun tiltrer jobben 01.04 2020.

 

- Trine Lise Sundnes vil med sin kunnskap og erfaring være en stor styrke for LOs internasjonale arbeid. Hun gjorde en formidabel innsats da hun satt i LOs ledelse, ikke minst på det internasjonale området, som Nordens representant i styret til ILO, FNs internasjonale arbeidsorganisasjon, sier Gabrielsen.

 

Sundnes var en del av LOs valgte ledelse i 12 år, først som LO-sekretær og deretter førstesekretær, fra mai 2001 til 1. juli 2013. Da tiltrådte hun som leder i LOs tredje største forbund, Handel og Kontor i Norge, en posisjon hun har hatt til nå. Også der har Sundnes hatt ulike internasjonale verv på nordisk, europeisk og internasjonalt nivå.

 

- Internasjonalt arbeid har alltid engasjert meg, og i dagens globaliserte verden blir internasjonal solidaritet og fagbevegelsens arbeid for demokrati, faglige rettigheter og anstendig arbeid stadig viktigere, sier Sundnes.

 

- Det har vært fantastisk å få lede HK sammen med dyktige tillitsvalgte og ansatte, jeg forlater vervet i trygg forvissning at forbundet vil fortsette sin framgang. Jeg har arbeidet mye med internasjonale spørsmål, både i LO-ledelsen og som leder av HK i Norge. Nå får jeg egne all min tid til dette. Det gleder jeg meg til, og håper jeg kan bidra til at vårt arbeid utgjør en forskjell for arbeidstakere i andre land.

 

LOs internasjonale arbeid omfatter internasjonalt faglig solidaritetsarbeid, utviklingsspørsmål, bedrifters samfunnsansvar, forsvar- og sikkerhetspolitikk, LOs prosjekter i Afrika, Asia og Sør-Amerika, samt Russland og Sentral- og Øst-Europa. Internasjonal avdeling har også ansvaret for LOs arbeid opp mot internasjonale organisasjoner som ILO, FN, WTO, og EFTA, samt internasjonale faglige organisasjoner som LO er medlem av, NFS, DEFS og ITUC.

 

Kommentarer