De ansatte i tyske selskaper skal få økt makt i de fora hvor de deltar i tyske bedrifter. Et svært stort flertall stemte for lovendringenen som gir mer makt til de ansatte i bedrifts- og konsernutvalg enn før. De som stemte mot var AfD, Alternativ for Tysland som mente at reglene gikk for langt og venstresosialistpartiet Die Linke som avsto fordi de mente at de ikke gikk langt nok.
Ordningen med bedriftsutvalg går mer enn 100 år tilbake til Weimar-republikken som opplevde nær revolusjonære tilstander. Dette skulle gi de ansatte innflytelse og dermed roe gemyttene i Tyskland. Etter 2. verdenskrig var det faktisk okkupasjonsmaktene, særlig Storbritannia og USA, som mente at de ansatte måtte kunne få en avgjørende innskytelse over industrien særlig kull- og stålindustrien (Montanindustrien) for å unngå en utvikling som kunne åpne opp for en ny Hitler.
Vedtaket denne uken er en videreføring av denne tankegangen og er et svar også til enkelte røster i tysk industri som mener at hele ordningen med bedriftsutvalg er noe tull siden beslutninger tar så lang tid.
Voteringen må anses som en stor seier for tysk LO (DGB) som har sin viktigste oppgave å påvirke politikken, siden forhandlingsansvaret ligger helt og holdent i de åtte forbundene.
Men lenger ute på venstresiden avskrives seieren som "et forsterket klassesamarbeid".