Goodbye Union Jack

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Stock

Goodbye Union Jack

Dette er BBC, London. For ivrige radio-lyttere og TV-tittere kloden over er dette et signal at nå kommer det seriøse og troverdige nyheter fra the British Broadcasting Corporation. Ikke så lenger, i hvert fall i EU.

Skal BBC kunne fortsette sine sendinger i EU forutsettes det en europeisk lisens som fordrer en fysisk etablering innenfor EU.  Flere land gjør sine hoser grønne for å tiltrekke seg giganten. Blant disse er den belgiske regjeringen som håper at de kan introdusere sendingen med «This is Brussels Broadcasting Corporation». Men det stopper ikke der.

Hele 1203 TV/radiostasjoner er basert i Storbritannia deriblant Disney og Discovery. Det kan bli en audio-visuell exodus inn i EU.

Men det stopper heller ikke der. Det er det flere og flere bedrifter som nå føler brexit på kroppen og varsler utflytting. Den mest oppsiktsvekkende kom fra selskapet Dyson, kjent for sine støvsugere uten poser. Eieren James Dyson er en av de som ivrer aller mest for utmelding av EU.  Det er hovedkvarteret som nå skal flytte - ikke inn i EU, men til Singapore. Derfor bedyrer han at det ikke har noe med brexit å gjøre.

Det har derimot det britiske fergeselskapet P&O som flagger ut til Kypros med flere av sine ferger. De oppgir skattemessige grunner til sin flytting. Alle fergene operer på strekninger Dover-Calais som forventes å bli en viktig flaskehals mellom EU og UK etter en utmelding.

Sony derimot, som flytter sitt europeiske hovedkvarter til Nederland, er klare på at det skyldes mulige administrative barrierer som en følge av brexit. Nederland og Belgia forbereder seg på å ta i mot tusenvis av britiske selskaper.

Kontakt

Kontakt